Ž. Karčemarskas nebuvo įtrauktas į preliminarų rinktinės sąrašą, nes prašė galimybės likti savo klube ir įsitvirtinti startinėje sudėtyje. Vis dėlto padėtį pakeitė mėnesiui atidėta Turkijos čempionato pradžia.

„Žydrūnas pats paskambino ir pasiūlė padėti rinktinei. Be abejo, sutikome, tik reikėjo pakeisti vieną vartininką. Šį kartą nusprendėme pasilikti Povilą Valinčių, nes Šarūną Jurevičių jau išbandėme B komandoje“, - aiškino sudėties rokiruotes rinktinės vyriausiasis treneris Raimondas Žutautas.

Komandoje nebus kitų dviejų senbuvių – Italijoje rungtyniaujančių gynėjo M. Stankevičiaus ir puolėjo T. Danilevičiaus. Abu lietuviai šią vasarą pakeitė klubus – pirmasis papildė Romos „Lazio“ gretas, o antrasis persikėlė į „Juve Stabia“ ekipą.

„Marius dar negali rungtyniauti pasiruošimo sezonui rungtynėse, nes jį kamuoja trauma, kurią išsigydyti prireiks šiek tiek laiko. Tomas praleido nežinodamas kur rungtyniaus, tik neseniai surado klubą, todėl nėra pakankamos sportinės formos. Atsižvelgėme į jų prašymą ir leidome sutelkti jėgas įsitvirtinti klubų pagrindinėse sudėtyse“, - komentavo R. Žutautas.

Praretėjusias rinktinės gretas papildė universalus gynėjo ir saugo pozicijose rungtyniaujantis Povilas Leimonas iš Marijampolės „Sūduvos“. Perspektyvus 23 metų futbolininkas rinktinės štabui paliko teigiamą įspūdį „B“ komandos stovyklose.

Kol kas neaišku, ar rinktinei galės padėti Edinburgo „Hearts“ gynėjas Marius Žaliūkas. Ketvirtadienį vėlai vakare jis patyrė traumą UEFA Europos lygos rungtynėse ir buvo pakeistas po pirmojo kėlinio.

Lietuvos nacionalinė rinktinę į trumpą treniruočių stovyklą renkasi pirmadienį. Rugpjūčio 10-ąją, trečiadienį, nuo 19 val. lietuviai Kauno S. Dariaus ir S. Girėno sporto centro stadione draugiškose rungtynėse išbandys jėgas su Armėnija.

Lietuvos nacionalinės rinktinės žaidėjų sąrašas draugiškoms rungtynėms su Armėnija rugpjūčio 10 d.

Vartininkai:

Žydrūnas Karčemarskas („Gaziantepspor“, Turkija)
Ernestas Šetkus (Nikosijos „Olympiakos“, Kipras)
Povilas Valinčius (Marijampolės „Sūduva“, Lietuva)

Gynėjai:

Andrius Skerla (Balstogės „Jagiellonia“, Lenkija)
Marius Žaliūkas (Edinburgo „Hearts“, Škotija)
Arūnas Klimavičius (Taldykorgano „Žetisu“, Kazachstanas)
Vytautas Andriuškevičius (Gdansko „Lechia“, Lenkija)
Povilas Leimonas (Marijampolės „Sūduva“, Lietuva)

Saugai:

Deividas Šemberas (Maskvos CSKA, Rusija)
Mindaugas Panka (Lodzės „Widzew“, Lenkija)
Kęstutis Ivaškevičius (Tel Avivo „Bnei Yehuda“, Izraelis)
Saulius Mikoliūnas (Kijevo „Arsenal“, Ukraina)
Edgaras Česnauskis (FC „Rostov“, Rusija)
Deividas Česnauskis (Baku „Baki“, Azerbaidžanas)
Mantas Savėnas (Orenburgo „Gazovik“, Rusija)
Arvydas Novikovas (Edinburgo „Hearts“, Škotija)

Puolėjai:

Tadas Labukas (Bergeno „Brann“, Norvegija)
Ričardas Beniušis (Marijampolės „Sūduva“, Lietuva).

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją