27-erių metų žaidėjas, kuris laureatu tapo 2007 ir 2008 metais, 19-ojoje dienraščio „Pravda“ ir šalies futbolo federacijos apklausoje surinko 338 taškus bei aplenkė „Napoli“ (Italija) vienuolikė saugą Mareką Hamšiką (335 tšk.) ir „Genoa“ (Italija) ekipos saugą Jurajų Kucką (274 tšk.).

M. Škrtelis, kuris sekmadienį su FC „Liverpool“ iškovojo lygos taurę, šiame Anglijos klube rungtyniauja nuo 2008 metų. Iki tol keturis sezonus jis žaidė Sankt Peterburgo „Zenit“ (Rusija) klube, su kuriuo 2008 metais tapo UEFA taurės savininku.

Šalies nacionalinės rinktinės gretose laureatas sužaidė 52 rungtynes ir į varžovų vartus įmušė 5 įvarčius.

Iki šiol tris kartus - 1995, 1996 ir 1997 metais - geriausiu Slovakijos futbolininku buvo renkamas tik Dušanas Tittelas.

Geriausia 2011 metų Slovakijos futbolininke pripažinta Eva Kolenova (Bratislavos „Slovan“), treneriu - Stanislavas Griga (FK „Senica“).

Slovakijos futbolo rinktinė bus Lietuvos vienuolikės varžove 2016 metų pasaulio futbolo čempionato Europos zonos G atrankos grupėje.

Geriausiu 2011 metų Čekijos futbolininku ketvirtą kartą iš eilės bei penktą kartą per visą karjerą pripažintas nacionalinės rinktinės bei Londono „Chelsa“ (Anglija) klubo vartininkas Petras Čechas.

47-ą kartą surengtoje tradicinėje apklausoje laureatas, kuris rinktinės gretose sužaidė 88 mačus, surinko 627 taškus bei aplenkė saugą Petrą Jiračeką (340 tšk.) iš „VfL Wolfsburg“ (Vokietija) bei Londono „Arsenal“ ekipos saugą Tomašą Rosicky (312 tšk.).

29-erių metų P. Čechas pirmą kartą geriausiu šalies futbolininku buvo išrinktas 2005 metais.

Geriausiu 2011 metų Čekijos futbolo treneriu tapo Pavelas Vrba (528 tšk.), vadovaujantis Plzeno „Viktoria“ klubui, o metų talentu pripažintas Ladislavas Krejčis (Prahos „Sparta“), surinkęs 399 taškus.

„Tottenham“ klubo saugas Scottas Parkeris Anglijos fanų buvo išrinktas šalies metų futbolininku. Per praėjusius metus S. Parkeris įsitvirtino Anglijos rinktinėje ir per devynis mačus sužaidė septynis kartus bei tapo svarbia rinktinės dalimi.

31-erių metų Parkeris iš 15 tūkstančių balsavusių fanų surinko 17 procentų balsų. Antroje vietoje liko „Manchester City“ vartininkas Joe Hartas, o trečias - „Manchester United“ saugas Ashley Youngas.

„Tai didžiulė garbė. Pamačius pavardes kokie žaidėjai buvo laimėję šį apdovanojimą, iš karto supranti, jog tai svarbus trofėjus. Man tai pasididžiavimo akimirka ir aš esu laimingas“,- sakė S. Parkeris.

„Kai supranti, kad fanai yra patenkinti tavo rodomu žaidimu, tai tave dar labiau pamalonina. Šie metai man buvo labai geri rinktinės atžvilgiu ir aš džiaugiuosi, jog fanai mane išrinko geriausiu Anglijos metų žaidėju“, - pridūrė jis.

Verta paminėti, kad S. Parkeris nežaidė 2010-ų metų Pasaulio čempionate, tačiau prieš 12 mėnesių mače su Danija aikštėje po keitimo pasirodęs saugas puikiai įsiliejo į komandą ir jai padėjo patekti į šią vasarą vyksiantį Europos čempionatą.

„Aš niekada nebuvau praradęs vilties, jog dar žaisiu už rinktinę. Supratau, jog laikas tiksi į priekį ir privalau pasinaudoti savo šansu. Mačas su Danija buvo labai svarbus. Jame žaidžiau 45 minutes ir įgavau trenerio pasitikėjimą. Kitas rungtynes su Velsu jau pradėjau startinėje sudėtyje ir puikiai pasirodžiau su kitais saugais. Nuo tada žaidžiau dar dažniau ir ketinu tai daryti ir toliau.

Kiekvieną kartą užsivilkęs Anglijos rinktinės marškinėlius didžiuojuosi tuo. Visada svajojau atstovauti savo šaliai ir ginti jos garbę“, - pabaigė S. Parkeris.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją