Nuo pat čempionato pradžios Prancūzijoje vykstančios varžybos sulaukė nemenko populiarumo ir yra laikomos vienu svarbiausių moterų sporto renginių istorijoje.

Čempionato rungtynių tarp Anglijos ir Škotijos rinktinių transliacija per BBC eterį apskritai sutraukė daugiau nei 6 milijonų žiūrovų, ir tai yra neabejotinas moterų futbolo rekordas britų šalyse.
Rekordinio žiūrovų skaičiaus sulaukė ir daugelio kitų šalių transliuotojai.

Pažymėtina, kad pasisekimo sulaukta ir stadionuose – šiais metais prognozuojamas rekordinis žiūrovų skaičius.

Jau dabar parduota daugiau nei milijonas bilietų, o pasibaigus čempionatui tikimasi pasiekti 1,7 mln. ribą. Iki šiol daugiausia bilietų moterų pasaulio čempionate buvo parduota 2015 m. – 1,3 mln.

Toks populiarumas maloniai nustebino futbolininkes ir moterų futbolo aistruolius.Tiesa, kyla ne tik susidomėjimas, bet ir bilietų į rungtynes kainos. Vidutiniškai bilietas į ketvirtfinalio mačą tarp perpardavinėtojų kainuoja apie 300 eurų, tačiau yra ir po 3-4 tūkst. eurų kainuojančių bilietų.

Įdomus faktas, kad moterų futbolas susidomėjimo sulaukė ne tik Žemėje, bet ir virš jos. JAV astronautai taip pat neliko abejingi čempionato aistroms ir, palaikydami savo tautietes, kosmose stebėjo, kaip JAV rinktinė aštuntfinalyje įveikia ispanes.

Dar vienas moterų futbolo populiarumo įrodymas – garsus „Glastonbury“ muzikos festivalis.

Anglijos rinktinės žaidėja Georgia Stanway per socialinius tinklus susisiekė su festivalio atstovais ir paprašė, kad jo metu būtų gyvai transliuojama ketvirtadienį vyksianti ketvirtfinalio etapo kova
tarp Anglijos ir Norvegijos rinktinių. Žaidėja to paprašė, kadangi jos brolis yra festivalio dalyvių tarpe ir nori gyvai stebėti sesers pasirodymą. „Glastonbury“ atstovai neliko kurti – vienoje iš renginio scenų bus galima stebėti pasaulio čempionato rungtynes.



Apie moterų futbolo pokyčius nevengė kalbėti ir čempionų titulą ginančios amerikietės.

„Pastarieji ketveri metai buvo neįtikėtini. Visos šalys labai stipriai patobulėjo“, – sakė JAV rinktinės saugė Allie Long. Paklausta apie išaugusį moterų futbolo populiarumą, ji atsakė: „Labai smagu. Nuostabu matyti moterų futbolą aukštumoje. Kad ir kaip norėtume likti čempionėmis, žinome, kad tai išlikti geriausioms pasaulyje bus labai sunku.“

Čempionatas atkreipė ir JAV prezidento Donaldo Trumpo dėmesį, nors ne iš gerosios pusės.

JAV rinktinės žaidėja Megan Rapinoe per interviu „Eight by Eight“ aštriai pareiškė, kad neitų į Baltuosius rūmus tuo atveju, jei pergalės atveju ten būtų pakviesta šalies moterų rinktinė.

33-ejų amerikietė šiame čempionate žinoma ir dėl savotiškos reakcijos į JAV himną – kol visos žaidėjos laiko ranką pridėjusios prie širdies, ji tą daryti atsisako. Be to, Megan yra vienintelė JAV rinktinės narė, negiedanti himno.



JAV prezidentas akibrokšto pro akis nepraleido ir „Twitter“ tinkle atkirto futbolininkei:

„Aš esu didelis JAV rinktinės ir moterų futbolo fanas, bet Megan turėtų pirmiau laimėti, o tik tada šnekėti. Pabaik darbą!“

Taip pat D. Trumpas pridūrė: „Megan niekad neturėtų rodyti nepagarbos JAV, Baltiesiems rūmams ar vėliavai. Didžiuokis vėliava, kurią nešioji.“



Moterų Pasaulio čempionato ketvirtfinaliai prasideda jau šiandien – pirmose rungtynėse žais jau minėtosios Anglijos ir Norvegijos rinktinės. Kitos ketvirtfinalio poros: Prancūzija – JAV, Italija – Nyderlandai, Vokietija – Švedija.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (9)