Vasarį vakarinio Osakos miesto gubernatorė Fusae Ota paprašė Japonijos sumo asociacijos, kad leistų jai įteikti apdovanojimą šį mėnesį Osakoje įvyksiančio turnyro nugalėtojui.

Tačiau, pasak agentūros, asociacija nusprendė atmesti gubernatorės prašymą, sakydama, kad trečiadienį su ja susitiksiantis asociacijos vadovas paaiškins šio sprendimo priežastis.

Japonijos sumo imtynių asociacijos pareigūnai šį pranešimą komentuoti atsisakė.

"Gubernatorė sakė, kad asociacija jai nieko nėra pranešusi, tačiau rytoj ji planuoja susitikti su jos vadovu", - sakė Osakos pareigūnas.

Pagal tradicijas moterims draudžiama pasirodyti sumo ringe, motyvuojant, kad tai yra šventa vieta ir moterų buvimas gali ją suteršti.

Nugalėtojams apdovanojimus paprastai įteikia prefektūros, kurioje tuo metu vyksta turnyras, gubernatorius.

F. Otai taip pat nepavyko įteikti apdovanojimo praėjusių metų turnyro nugalėtojui ir vietoje jos nugalėtoją apdovanojo gubernatorės pavaduotojas.

Japonijos pradinėse mokyklose sumo varžybose gali dalyvauti tiek berniukai, tiek mergaitės, tačiau moterims draudžiama pasirodyti nacionalinių varžybų ringe.

Šaltinis
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją