Lietuvos rinktinės startiniame vienuoliktuke kiek netikėtai pasirodė debiutantas – 18 metų saugas Deimantas Petravičius. Po pertraukos į ekipos sudėtį grįžo gynėjas Vytautas Andriuškevičius, šansą pirmą kartą rungtyniauti nuo pradžių turėjo puolėjas Evaldas Razulis.

Lietuvos komandos gretose 87 min. pasirodė ir dar vienas debiutantas - 18 metų puolėjas Simonas Stankevičius. Antradienį jis turės galimybę parungtyniauti daugiau jaunimo rinktinės gretose - Lietuvos U-21 ekipa Tiraspolyje susitiks su Moldovos bendraamžiais.

Komentarai po rungtynių:

Treneris Vitalijus Stankevičius: „Sužaidėme neblogas rungtynes. Rezultatu nenusivylėme. Pavyko baigti sezoną neprastomis nuotaikomis. Rungtynių pradžioje daug klydome perdavinėdami kamuolį. Tačiau tas per daug nestebino, kai kuriems žaidėjams jau prieš savaitę baigėsi sezonas. Taip pat matėsi žaidėjų jaudulys.

Buvome suplanavę atlaikyti pirmą varžovų atakų bangą, spaudimą, ir tas pavyko. Vėliau rungtynėms įsibėgėjus pradėjome kontroliuoti kamuolį, dažniau išeiti į atakas. Įmušėme įvartį ir dar turėjome šimtaprocentinę progą, tik vartininko reakcija išgelbėjo varžovus.

Moldovos komanda namie labai norėjo laimėti. Džiugu, tai, kad vyrai pakovojo, parodė charakterį ir atsilaikė sunkiais momentais. Antrajame kėlinyje surengėme kelis pavojingus išpuolius, bet praleidome įvartį. Mūsų vartininkas turbūt tikėjosi pagauti kamuolį, bet jis išsprūdo. Nieko nepadarysi, reikia mokytis iš klaidų.

Likome patenkinti Deimanto Petravičiaus debiutu, jis tikrai neiškrito iš konteksto ir sužaidė kaip lygiavertis rinktinės narys. Jį pakeitėme, nes antradienį laukia rungtynės jaunimo rinktinėje. Taip pat rungtynių pabaigoje debiutavo ir Simonas Stankevičius. Tai buvo tik kelios minutės. Tačiau abiems jiems tai gera paspirtis ir motyvacija ateičiai“.

Saugas Mindaugas Kalonas: „Šį įvartį skiriu tiems žmonėms, kurie manimi patikėjo, už mane balsavo geriausiųjų rinkimuose. Tikiuosi, kad nenuvyliau. Baigėme metus neblogu rezultatu. Tikiuosi, kad kiti metai bus dar geresni.

Aikštės kokybė neleido demonstruoti kokybiško futbolo. Vis dėlto manau, kad rezultatas 1:1 daugmaž atspindi šios dienos žaidimą. Varžovai stengėsi žaisti „pirmu numeriu“, bet mes gerai kontratakavome, galbūt jie neįvertino mūsų galimybių. Moldovos komandą norėčiau pagirti, tai komanda su ateitimi“.

Saugas Mindaugas Panka: „Manau, kad į šias rungtynes galima žvelgti pozityviai. Sužaidėme 1:1 išvykoje su Moldovos komanda, kuri pastaruoju metu demonstravo neblogą sportinę formą. Išbandėme jaunų žaidėjų. Kontrolinėse rungtynėse reikia paeksperimentuoti, pabandyti kažką naujo.

Gerai, kad šiandien po truputį pavyko įsižaisti. Kai pelnėme įvartį, Mindaugas Kalonas gerai atsidengė, pavyko nebloga ataka. Tik gaila tik dėl praleisto įvarčio. Būtų smagiau užbaigti sezoną pergale. Bet lygiosios – dėsningas rezultatas“.

Puolėjas Evaldas Razulis: „Rungtynės buvo nelengvos, sunki aikštė. Kai kurie žaidėjai jau prieš savaitę baigė sezoną, daugiau ne treniravosi, o atvyko po sezono uždarymų, švenčių. Todėl buvo nelengva. Tačiau 1:1 - ne pats blogiausias scenarijus užbaigti metus.

Rinktinėje visuomet trūksta susižaidimo, šį kartą taip pat turėjome nemažai traumuotų žaidėjų. Bet kovojome kaip galėjome. Šiandien patys atidavėme kamuolio kontrolę, bet varžovai daug grėsmingų progų nesukūrė“.

Saugas Fiodoras Černychas: „Gaila, kad pirmajame kėlinyje neišnaudojome progų. Būtume pasiekę pergalę. Tačiau metų pabaigai, paskutinėms rungtynėms, lygiosios - normalus rezultatas. Visi, kas šiandien žaidė, tikrai atsidavė kiek galėjo.

Debiutantai pasirodė gerai, linkiu jiems sėkmės ir toliau. Pats vakar prisiminiau savo debiutines rungtynes. Dabar jaunystė man jau praeina, reikia pačiam daugiau imtis iniciatyvos. Tikiuosi, jog bus vis geriau ir geriau. Rinktinėje visada yra daug noro žaisti ir padėti komandai“.

Saugas Deimantas Petravičius: „Jaučiuosi labai gerai. Smagu vien tai, kad esu rinktinėje, o dar labiau buvo netikėta, kad pasirodysiu startinėje sudėtyje. Prieš tai net nebuvau užtikrintas, kad apskritai žaisiu. Buvo truputį jaudulio, bet viskas pavyko neblogai. Rungtynės buvo geros, tik gaila, kad praleidome apmaudų įvartį ir anksčiau neišnaudojome progos įmušti antrąjį kartą“.

Gynėjas Vytautas Andriuškevičius: „Manau, kad rezultatas 1:1 pelnytas ir teigiamas. Antrajame kėlinyje žaidėme gerai, tačiau rezultatą sugadino tas praleistas įvartis. Turėjome progų įmušti antrąjį įvartį, reikėjo tuos šansus išnaudoti.

Futbolas buvo gana atviras, netrūko dvikovų. Tačiau arbitras padirbėjo labai gerai ir leido žaisti. Buvo daug kovos, rungtynės nebuvo panašios į draugiškas. Manau, kad šis testas - pavykęs“.