Vienam iš labiausiai patyrusių turnyro Katare futbolininkų šis pasaulio čempionatas jau yra ketvirtas. Būtų galėjęs būti ir penktasis, tačiau kroatai apmaudžiai nepateko į 2010-ųjų planetos pirmenybes PAR.

2018-aisiais Rusijoje planetos vicečempionu su rinktine tapęs L. Modričius po skaudaus pralaimėjimo Argentinai (0:3) neslėpė nusivylimo, kad komanda prarado progą dar sykį išmėginti jėgas finale, tačiau tuo pačiu pripažino, jog varžovai tęsti kovą dėl titulo buvo vertesni.

Kartėlį kroatui kelia tik vienas dalykas – mačui teisėjavusio italo Daniele Orsato darbas, o ypač jo priimtas sprendimas skirti 11 m baudinį į Kroatijos rinktinės vartus pirmajame kėlinyje.

Po argentiniečio Juliano Alvarezo ir kroatų vartininko Dominiko Livakovičiaus susidūrimo baudos aikštelėje arbitras parodė į 11 m žymą, nuo kurios užtikrintai smūgiavo L. Messi.

Netrukus sutrikę kroatai praleido ir antrąjį įvartį, o po pertraukos Argentina pratęsė savo dominavimą.

„Pradėjome rungtynes gerai, jas netgi kontroliavome. Tačiau ta situacija, kai arbitras į mūsų vartus skyrė 11 m baudinį, daug ką pakeitė. Argentinietis pats metėsi į priekį ir trenkėsi į mūsų vartininką – aš tiesiog negalėjau patikėti, kad šis baudinys bus paskirtas.

Po praleisto įvarčio žaidimo pobūdis pasikeitė, mes nebegalėjome susigrąžinti turėtos iniciatyvos. Bet laiko atgal neatsuksime – dabar reikia atsipūsti ir pamėginti laimėti likusias rungtynes“, – tikino kroatų kapitonas L. Modričius.

Dominikas Livakovičius, Julianas Alvarezas

Madrido „Real“ saugas buvo pakeistas 81 min., kroatų treneriui Zlatko Daličiui pripažįstant kapituliaciją. Išeinantį iš aikštės L. Modričių aplodismentais išlydėjo ir gausiai stadione susirinkę Argentinos sirgaliai, tačiau pats futbolininkas pripažino, kad tuo metu mintys skraidė kitur.

„Negalvojau, kas ir kam ploja. Galvojau, kad Argentina buvo aiški šių rungtynių laimėtoja. Varžovai buvo geresni, jie nusipelnė patekti į finalą, bet tam tikrų nuoskaudų liko. Man nepatinka kalbėti apie teisėjus, tačiau šis yra vienas iš prasčiausių, kuris man yra teisėjavęs. Pažinojau jį ir iš anksčiau.

Niekada apie jį negalvojau gerai, bet dabar galiu pasakyti, kad jo darbas yra katastrofiškas. Baudinio skirti jis neturėjo“, – purtė galvą L. Modričius, kuriam priklauso daugiausiai Kroatijos rinktinės gretose sužaistų rungtynių rekordas (161).

Lionelis Messi, Luka Modričius

Skirtingai nei po ketvirtfinalio rungtynių, kurias argentiniečiai baigė neslepiama konfrontacija ir apsistumdymais su Nyderlandų futbolininkais, atmosfera po pirmojo pusfinalio mačo buvo rami ir taktiška.Abiejų šalių žaidėjai išsiskyrė apsikabinimais, o L. Messi netgi pertraukė savo interviu, kad galėtų paspausti ranką kroatų treneriui Z. Daličiui.


Antrasis pusfinalio mačas tarp Prancūzijos ir Maroko rinktinių įvyks trečiadienio vakarą 21 val. Lietuvos laiku.

Laimėjusi komanda sekmadienį finale nuo 17 val. žais su Argentina, pralaimėjusiai šeštadienį tokiu pat metu dėl bronzos teks pasivaržyti su Kroatija.

Pažymėtina, kad kroatai vieną pasaulio čempionato bronzos medalį savo sąskaitoje jau turi. Treti jie finišavo 1998-aisiais Prancūzijoje, kai rungtynėse dėl trečiosios vietos 2:1 įveikė Nyderlandus.

„Girdėjau sakančių, kad rungtynės dėl bronzos yra bausmė pralaimėjusiems pusfinalyje. Su tuo nesutinku. Niekada nėra bausmė atstovauti Kroatijos rinktinei. Sužaidėme puikų turnyrą ir privalome būti pasiruošę – jeigu laimėsime, bronza taip pat bus puikus pasiekimas“, – konstatavo L. Modričius.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)