Geriausiu 2017-2018 m. UEFA futbolininku kroatas L. Modričius išrinktas balsavime, kuriame dalyvavo beveik 100 geriausių Europos klubų trenerių ir daugiau nei 50 futbolą nušviečiančių žiniasklaidos priemonių atstovų.

313 taškų gavęs L. Modričius rinkimuose pranoko antroje vietoje likusį buvusį savo komandos draugą C. Ronaldo (213) ir egiptietį Mohamedą Salah (134 taškai), atstovaujantį „Liverpool“.

L. Modričiui tai nebuvo vienintelis apdovanojimas – kroatas taip pat išrinktas ir geriausiu praėjusio sezono UEFA Čempionų lygos saugu.

Apskritai UEFA metų laureato titulą šis 32-ejų futbolininkas iškovojo pirmą kartą per karjerą.

Pastaruoju metu šiuose rinkimuose dominuodavo C. Ronaldo, titulą gavęs 2014, 2016 ir 2017 m.

Visgi šį kartą portugalas, tarpsezoniu persikėlęs į Turino „Juventus“, nugalėtoju netapo.

33-ejų saugas apskritai neatvyko į renginį Monake, kur už futbolininką skambiai „sudalyvavo“ jo agentas Jorge Mendesas, viešai išsisšaipęs iš sprendimo geriausiu išrinkti L. Modričių.

„Futbolas yra žaidžiamas aikštėje, kurią supa keturios linijos. Ir ten Cristiano Ronaldo laimėjo. Įmušė 15 įvarčių, ant savo pečių dar kartą nunešė Madrido „Real“ link Čempionų lygos podiumo. Tai paprasčiausiai juokinga“, – Europos sprendimą premiją skirti L. Modričiui įvertino J. Mendesas.

Tuo metu kitas Madrido komandos žaidėjas, „karališkojo“ klubo kapitonas Sergio Ramosas buvo išrinktas geriausiu praėjusio sezono UEFA Čempionų lygos gynėju. Atsiėmęs apdovanojimą jis pripažino nustebęs, kad C. Ronaldo ignoravo šį renginį.

„Taip, tai iš tiesų keista, esamę nustebinti. Tai sužinojome tik tada, kai mums jau segė mikrofonus prieš renginio pradžią. Bet tegul jis daro ką nori“, – pareiškė S. Ramosas.

Įdomu, kad naktį po laureato paskelbimo ginti savo brolio stojo ir C. Ronaldo sesuo Katia Aveiro, savo pasipiktinimą išreiškusi socialiniame „Instagram“ tinkle publikuotu paveikslėliu.

Cristiano Ronaldo sesers paveikslėlis "Instagram" tinkle

Moteris publikuotame paveikslėlyje atvaizduoti praėjusio sezono futbolininkų statistiniai pasiekimai – rungtynių skaičius, pelnyti įvarčiai, rezultatyvūs perdavimai.

„Ką gi, kiekvienas gali pasidaryti savo išvadas“, – ironozavo 40-metė dainininkė.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (52)