Gan atsargiai prasidėjusias rungtynes išjudino pirmasis įvartis. 15 min. po kampinio kamuolys atšoko baudos aikštelės prieigose buvusiam „Bayern“ puolėjas Serge‘ui Gnabry ir pastarasis nuostabiu smūgiu į viršutinį vartų kampą nepaliko vilčių svečių ekipos vartininkui.

Dar po 15 minučių S. Gnabry pelnė antrą įvartį, bet po VAR peržiūros jis nebuvo įskaitytas.

Tačiau po kelių minučių „Bavarai“ triumfavo: Thomas Muelleris perėmė kamuolį prie varžovų baudos aikštelės, parideno jį Robertui Lewandowskiui ir rezultatyviausias visų laikų „Bayern“ futbolininkas pasiuntė kamuolį į varžovų vartų tinklą.


Antroje rungtynių dalyje „Borussia“ trumpam atkūrė intrigą, kai 11 metrų baudinį realizavęs Emre Canas sumažino atsilkimą iki minimumo.

Tačiau baigiantis mačui po keitimo pasirodęs Jamalas Musiala galingu smūgiu iš kelių metrų pelnė trečią įvartį – ir stadione prasidėjo šventė. Nuaidėjus finaliniam rungtynių arbitro švilpukui „Bayern“ futbolininkai nesikuklindami laistėsi alumi, linksminosi ir dėkojo savo fanams.


Iškovoję pergalę „Bavarai“ likus trims turams iki čempionato pabaigos padidino atotrūkį nuo antroje vietoje esančios „Borussia“ ekipos iki 12 taškų. Tokiu būdu „Bayern“ užsitikrino 10 Vokietijos čempionų titulą iš eilės – ir 32 per visą klubo istoriją.


Aštuonis kartus Vokietijos čempionate triumfavusi Dortmundo ekipa šį kartą turės tenkintis antrąja vieta „Bundesliga“ pirmenybėse.

Standings provided by SofaScore LiveScore


Po metų pertraukos čempionų titulą susigrąžino ir „Paris Saint Germain“ komanda. Prancūzijos „Ligue 1“ 34 turo rungtynėse PSG lygiosiomis 1:1 (0:0) sužaidė su RC „Lens“ ekipa ir likus 4 turams iki pirmenybių pabaigos padidino atotrūkį nuo antroje vietoje esančios „Marseille“ komandos iki 16 taškų. Tiesa, Marselio ekipa yra sužaidusi vieneriomis rungtynėmis mažiau, tačiau net ir laimėjusi visas likusias penkerias rungtynes PSG ji jau nebepavys.

Auksinį įvartį 68 min. tolimu smūgiu pelnė Lionelis Messi. Tai buvo vos ketvirtas 35-erių argentiniečio įvartis Prancūzijos čempionate.


88 min. svečiai po Corentino Jeano tikslaus smūgio rezultatą išlygino, tačiau auksinės „Paris Saint Germain“ šventės tai nesugadino.

Paryžiaus klubui tai buvo jau 10-as Prancūzijos čempionų titulas per visą istoriją. Tiek pat auksinių pergalių savo kraityje turi ir „Saint Etienne“ klubas.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją