Albanijos sostinėje Tiranoje trečiadienį vykusiose lemiamose rungtynėse italus į priekį 32-ą min. išvedė Nicolo Zaniolo.

Iškart po pertraukos du sykius „Roma“ gelbėjo virpstas, du kartus savo sugebėjimus pademonstravo ir vartininkas Rui Patricio.

Olandai nuolat atakavo varžovų gynybinius įtvirtinimus, kontroliavo kamuolį 62 proc. laiko, atliko dvigubai daugiau perdavimų, bet perkelti kovos į pratęsimą taip ir nesugebėjo.

„Roma“ vairininkas iš Portugalijos Jose Mourinho laimėjo jau penktą kontinentinį titulą savo karjeroje.

59-erių specialistas 2004-aisiais (su „Porto“) ir 2010-aisiais (su Milano „Inter“) triumfavo Čempionų lygoje, o 2003-iaisiais (su „Porto“) ir 2017-aisiais (su „Manchester United“) – Europos lygoje.

Portugalas išlieka nepralaimėjęs nė vieno europinio finalo, kuriame žaidė jo vadovaujamos komandos.

Savo ruožtu, „Roma“ klubui tai buvo pirmasis tarptautinis titulas per visą istoriją.

Abi finalininkės jau anksčiau savo nacionaliniuose čempionatuose buvo užsitikrinusios teisę kitą sezoną dalyvauti antrame pagal pajėgumą Europos lygos turnyre.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją