W. Smithas yra laikomas vienu iš sėkmingiausių visų laikų šalies futbolo specialistų. Jo treniruojama Glazgo „Rangers“ komanda net 10 kartų tapo Škotijos čempione, o iš viso iškovojo 21 skirtingą titulą.

Pažymėtina, kad Škotijos pirmenybėse W. Smitho treniruojami „reindžeriai“ yra triumfavę 7 kartus iš eilės – nuo 1991 iki 1997-ųjų.

Šią Glazgo komandą W. Smithas treniravo 1991-1998 ir 2007-2011 m.

Pagal su „Rangers“ iškovotus titulus jis nusileidžia tik Billui Struthui.

Tiesa, pažymėtina, kad būtent prieš W. Smitho vadovaujamą „Rangers“ ekipą vieną iš skambiausių pergalių Lietuvos futbolo istorijoje pasiekė jau nebeegzistuojantis FBK „Kaunas“. 2008-ųjų rugpjūtį UEFA Čempionų lygos atrankos turnyro atsakomosiose rungtynėse kauniečiai namie škotus įveikė 2:1 ir eliminavo juos iš varžybų.

Taip pat W. Smithas yra dirbęs Liverpulio „Everton“ klube Anglijoje (1998-2002).

2004-2007 m. specialistas darbavosi nacionalinės Škotijos vyrų rinktinės treneriu ir taip pat ne sykį susidūrė su Lietuvos rinktine.

Abi rinktinės žaidė vienoje 2008-ųjų Europos čempionato atrankos varžybų grupėje. Tuomet Kaune lietuviai pralaimėjo 1:2, tačiau Darius Miceika įmušė vieną iš gražiausių įvarčių Lietuvos futbolo istorijoje, pasiųsdamas kamuolį į vartus smūgiu per save.

Glazge buvo patirtas pralaimėjimas 1:3.

Dar prieš tapdamas treneriu W. Smithas pats buvo profesionalus futbolininkas – didžiąją karjeros dalį jis praleido „Dundee United“ ekipoje

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją