Pirmąjį mačą Romoje 2:0 laimėjusi Mančesterio komanda ir namuose geriau pradėjo dvikovą, nors startinėje sudėtyje neturėjo nei aikštėje taip ir nepasirodžiusio Cristiano Ronaldo, nei Wayne'o Rooney. Anglai sukūrė ne vieną progą pasižymėti: iš pradžių, sužaidus 6 minutes, Parkas Ji-Sungas iš kairiojo baudos aikštelės krašto mušė pro šalį, o dar po kelių akimirkų Carlosui Tevezui nepavyko pataikyti į vartus mušant galva.

Ir tai tebuvo pradžia - 10-ąją minutę Wesui Brownui po kampinio pristigo tikslumo, o tuoj pat sekusios atakos metu savo vartus turėjo gelbėti "Roma" vartininkas Doni, atrėmęs patogioje situacijoje atsidūrusio Oweno Hargreaveso bandymą.

"Raudonųjų velnių" atakos nesiliovė, tuo tarpu "Roma" tenkinosi keliais smūgiais iš toli. Nepaisant to, sužaidus pusvalandį viskas galėjo apsiversti aukštyn kojom.

W. Brownas baudos aikštelėje prasižengė prieš Mancini ir teisėjas skyrė abejotiną 11 metrų baudinį. Vis dėlto atgimusias italų viltis pakovoti dėl vietos pusfinalyje greitai prigesino Daniele De Rossi, iš standartinės situacijos "šovęs" aukštai virš vartų.

Tiesa, po šio epizodo "Roma" futbolininkai įgavo daugiau pasitikėjimo savimi ir ėmė pavojingiau atakuoti, bet "Man Utd" užtikrintai gynėsi ir įvarčių pelnyta nebuvo.

Tuoj po didžiosios pertraukos laimę bandymu iš toli išmėgino Mirko Vučiničius ir, nors jo smūgį atrėmė vartininkas Edwinas van der Saras, pavojaus likviduoti anglams nepavyko ir Marco Cassetti vos nepasižymėjo iš kelių metrų. Kėlinys buvo gerokai ramesnis, o galutinis taškas ketvirtfinalyje buvo padėtas 70-ąją minutę, kai po O. Hargreaveso perdavimo iš krašo "Roma" vartininką smūgiu galva nuginklavo C. Tevezas.

80-ąją min. "Old Trafford" stadiono sirgaliai pakilo, kai į aikštę po 13 mėnesių petraukos išbėgo traumas pagaliau išsigydęs "Manchester United" kapitonas Gary Neville'as.

Tačiau pavojingesnių atakų daugiau surengta nebuvo ir rezultatas išliko nepakitęs.

"Man Utd" 1 - 0 "Roma" (pirmosios rungtynės 2-0, bendras rezultatas 3-0)

70' [1 - 0] Carlos Tevez

30' Daniele De Rossi ("Roma") nerealizavo 11 metrų baudinio.

Rungtynėse Barselonoje vietos "Barcelona" pakartojo pirmojo mačo išvykoje sėkmę ir rezultatu 1:0 nugalėjo Gelzenkircheno "Schalke 04".

Kaip ir pirmajame susitikime, vokiečiai ir vėl gali kaltinti save, mat neišnaudojo bent kelių gerų progų įsiveržti į priekį rungtynėse bei atstatyti pusiausvyrą bendrame santykyje.

9-ąją minutę tokią galimybę turėjo Halilas Altıntopas, bet jo smūgį atmušė ir į vartus beįsisukantį kamuolį spėjo sugauti vartininkas Victoras Valdesas. Tiesa, katalonai į tai jau po kelių minučių atsakė itin pavojinga ataka, kurios metu vienas prieš varžovų vartų sargą iššokęs Xavi nesugebėjo pergudrauti jaunojo Manuelio Neuerio.

13-ąją minutę vėl pavojus kilo prie šeimininkų vartų, kai po Marcio Rafinios perdavimo galva į vartus nepataikė vokietis Kevinas Kuranyi. Negana to, 24-ąją minutę H. Altintopui pritrūko vos kelių centimetrų, jog pasiektų kamuolį ir pasiųstų jį į tinklą iš arti.

Bet visa tai 43-ąją minutę vainikavo būtent Barselonos ekipos įvartis - po Bojano Krkičiaus perdavimo iš dešiniojo krašto gynėjui Mladenui Krstajičiui nepavyko išmušti kamuolio toliau nuo savo vartų, o tuo pasinaudojęs Yaya Toure išvedė savo komandą į priekį.

Netrukus vos "nepasižymėjo" ir šeimininkų gynėjas Carlesas Puyolis, kuriam nedaug trūko iki įvarčio į savo vartus.

Tuoj po didžiosios pertraukos puikia proga nepasinaudojo "Barca" puolėjas Thierry Henry, nepataikęs į vartų stačiakampį. Per likusį laiką įspūdingesnių epizodų buvo mažai - "Barcelona" atsilaikė, bet, iškovojusi vangią pergalę, vargu ar itin pradžiugino savo sirgalius.

"Barcelona" 1 - 0 Gelzenkircheno "Schalke" (pirmosios rungtynės 1-0, bendras rezultatas 2-0)

43' [1 - 0] Yaya Toure.

Į pirmąją pusfinalio kovą "Manchester United" ir "Barcelona" klubai stos balandžio 22-ą dieną. Atsakomasis mačas vyks po savaitės.

Kitame pusfinalyje kovos Anglijos komandos: "Liverpool" ir "Chelsea".

Šaltinis
Futbolo portalo EuroFootball.lt informaciją skelbti, cituoti ar kitaip perduoti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be žodinio ar raštiško EuroFootball.lt administracijos sutikimo griežtai draudžiama.
www.EuroFootball.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją