Italijos ambasadorius Lietuvoje Stefano Taliani de Marchio, kalbėdamas apie puikią žinią futbolo ir sporto visuomenei, sakė:

„Labai džiaugiuosi šia naujiena. AC „Milan“ klubas yra vienas geriausių visame pasaulyje, iškovojęs daugybę titulų. Tai komanda, kuri Lietuvoje stengsis investuoti į jaunimą ir plėsti žinias apie futbolą“.

Lietuva tapo 14-ą šalimi, kurioje AC „Milan“ įkūrė savo akademiją. Tą jį padarė kartu su Talentų futbolo akademija. Mūsų šalyje „Milan“ stengsis įdiegti savo metodiką. Į Lietuvą, 2-3 kartus per metus atskris Italijos klubo treneriai. Nuolat su vaikais dirbs Lietuvos specialistai, kurie praėjo specialią atranką ir yra apmokyti „Milan“ ekipos.

Vienas iš daugkartinių Italijos čempionų atstovų
Alessandro Giani, dirbantis su jaunimu Italijoje, tikisi, kad šis darbas duos teigiamų vaisių Lietuvai.

„Akademijoje diegsime savo mentalitetą ir profesionalumą. Norime užsiimti su jaunimu iki 18m.Mes ieškosime žaidėjų, padėsime jiems tobulėti, ugdysime techniškumą. Svarbiausia – vaikų noras išmokti kuo daugiau, siekti savo tikslų. Tikimės, kad mūsų metodika padės užauginti gerų žaidėjų Lietuvai“.

Šventėje dalyvavo ir vienas pagrindinių akademijos steigimo idėjos sumanytojų ir įgyvendintojų Janas Nevoina, kuris yra FK „Trakų“ klubo prezidentas ir pagrindinis rėmėjas. Verslininkas papasakojo ne tik apie būsimą akademijos veiklą, bet ir ambicingus planus.

„Tai yra didelis iššūkis mums. Esame pionieriai Lietuvoje, todėl ir dirbame ir mokomės vienu metu. Mūsų tikslas – vaikų talento atskleidimas. 7-8 m. amžiaus vaikai yra labai talentingi, tačiau sulaukę 14 m. jau nebegali lygiai kovoti su kitų valstybių jaunuoliais. Akademijoje vaikai ne tik sportuos, bet ir mokysis anglų ir italų kalbų. Dabar ieškome kokioje Vilniaus vietoje galėtume pradėti statyti futbolo aikštę ir maniežą. Tai turėtų paaiškėti pusės metų bėgyje“.

Tuo metu legendinis F. Baresi, visą savo karjerą praleidęs būtent AC „Milan“ klube viliasi, kad futbolas Lietuvoje ilgainiui nukonkuruos krepšinį.

„Pirmą kartą lankausi Lietuvoje. Esu laimingas, galėdamas reprezentuoti „Milan“. Žinome, kad jūsų šalyje krrepšinis yra daug populiaresnis, bet tikimės, šis požiūris pasikeis. Matau, kad noras išpopuliarinti futbolą yra didelis. Nors Lietuva yra maža šalis, bet visada yra kur tobulėti. Norėtume, kad lietuviai patektų į 2018 Pasaulio futbolo čempionatą“.

Nors tikslai skamba itin ambicingai, F. Baresi primena – niekada nebijokite svajoti.

„Būdamas mažas svajojau, kad tapsiu futbolininku, bet niekada nemaniau, kad pasieksiu tiek daug. Svajonės kartais išsipildo, tad nenustokite tikėti ir svajoti“, – kalbėjo 1982m. Pasaulio čempionas, šešiskart Italijos čempionas, triskart UEFA čempionų lygos laimėtojas.

Šeštadienį vyks atvirų durų diena šioje akademijoje. Visi norintys turės galimybę pabendrauti ir pasisemti žinių iš oficialių „Milan“ klubo specialistų.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (25)