FIFA pirmadienį paskelbus geriausio 2022 metų pasaulio futbolininko rinkimų rezultatus, L. Messi buvo pirmas visose keturiose išvardintose kategorijose, lenkdamas antrą vietą užėmusį prancūzą Kylianą Mbappe bei trečioje pozicijoje likusį pastarojo tautietį Karimą Benzemą, kuriam spalį buvo įteiktas „Ballon d‘Or“.

Po nykių kalendorinių metų „Paris Saint-Germain“ (Prancūzija) klube L. Messi savo akcijas vėl pakėlė planetos pirmenybėse, kurių geriausiu žaidėju buvo pripažintas būtent jis.

Tiesa, argentinietis turėjo stiprių bei savo visų metų statistika gerokai pranašesnių konkurentų. Ir, pavyzdžiui, Lietuvoje ne jis buvo rinkimų favoritas.

Lietuvos rinktinės kapitonas Fiodoras Černychas Leo skyrė antrą vietą. Pirmuoju jis pasirinko K. Mbappe, trečią poziciją atidavė Norvegijos ir „Manchester City“ (Anglija) puolėjui Erlingui Haalandui.

FIFA rinkimuose Lietuvai atstovavęs Delfi žurnalistas Mindaugas Augustis L. Messi išrikiavo už K. Mbappe ir K. Benzema nugarų.

Tik dabar jau buvęs laikinasis Lietuvos rinktinės vairininkas iš Vokietijos Reinholdas Breu, kurį prieš mėnesį pakeitė Edgaras Jankauskas, pirmą vietą balsavime rezervavo argentiniečiui. Antruoju jis įrašė kroatą Luką Modričių, palikdamas K. Mbappe trečioje vietoje.


Kontroversiškai balsavo pats L. Messi, ryšintis Argentinos kapitono raištį.

Puolėjas rinkosi tarp dviejų bendraklubių iš PSG. Ir pirmą vietą jis atidavė ne pagrindiniam konkurentui tiek pasaulio čempionate, tiek pačiuose FIFA rinkimuose K. Mbappe, o brazilui Neymarui.

Be pačios Brazilijos atstovų, daugiau niekas nepasirinko Neymaro geriausiu metų planetos futbolininku.

Įdomu, jog amžinasis L. Messi varžovas įvairiuose rinkimuose Cristiano Ronaldo šįkart apskritai praleido balsavimą, nors dar nėra oficialiai pasitraukęs iš Portugalijos rinktinės. Vietoje jo kaip portugalų kapitonas pasisakė Pepe, kuris liko ištikimas C. Ronaldo bent jau tuo, kad į savo trejetą L. Messi neįtraukė.


Tiesa, tokia rokiruotė nebūtinai yra ženklas, bylojantis apie Rijado „Al Nassr“ (Saudo Arabija) atstovo tarptautinės karjeros pabaigą. Aikštingu charakteriu garsėjantis puolėjas galėjo atsisakyti balsavimo teisės ir dėl to, jog pats apskritai net nebuvo nominuotas rinkimams.

Kita vertus, pikantiška detalė yra ir faktas, jog naujasis Portugalijos nacionalinės komandos treneris Roberto Martinezas drąsiai pirmoje vietoje įraitė būtent L. Messi.

Primename, kad dvejus pastaruosius metus FIFA rinkimuose triumfavo lenkas Robertas Lewandowskis.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją