Penkto turo mače jo vadovaujama ekipa savaitgalį namuose 0:1 turėjo pripažinti į penktą vietą su 10 taškų pakilusių „Koeln“ futbolininkų pranašumą.

L. Favre'o, kuriam Vokietijoje teko treniruoti ir Berlyno „Hertha“ ekipą, pasitraukimas buvo netikėtas ir patiems Menchengladbacho klubo vadovams, kurie pageidavo, jog treneris liktų komandoje.

Nesėkmingai „Borussia“ futbolininkams susiklostė ir startas 2015-2016 metų sezono UEFA Čempionų lygos D grupės varžybose. Vokiečiai 0:3 pralaimėjo „Sevilla“ komandai, o jų dar laukia akistata su „Manchester City“ (Anglija) ir Turino „Juventus“ (Italija) klubais.

„Po ilgų apmąstymų ir detalios analizės geriausia išeitimi šioje situacijoje bus pasitraukti iš Menchengladbacho „Borussia“ klubo vyriausiojo trenerio posto. Pats laikas imtis pokyčių komandoje. Savęs šiose pareigose aš jau neįsivaizduoju“, - teigiama pasitraukusio Šveicarijos futbolo specialisto pareiškime spaudai.

L. Favre'as komandą treniravo nuo 2011 metų vasario mėnesio, padėjęs „Borussia“ klubui išsaugoti vietą šalies elite, o 2014-2015 metų sezone su komanda iškovojo Vokietijos futbolo čempionato bronzą.

Klubo vadovybė dar prieš savaitę trenerį vadino „neatleidžiamu“, tačiau apie jo pasitraukimą sužinojo iš spaudos.

„Tikėjomės įtikinti trenerį likti komandoje, tačiau jo viešas pareiškimas spaudai keičia įvykius iš esmės. Gaila, jog puspenktų metų sėkmingas bendradarbiavimas su L. Favre'u baigėsi tokiu būdu“, - pranešime cituojamas „Borussia“ klubo prezidentas Rolfas Koenigsas.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3)