Mėlynai balti aikštės šeimininkus pamokė dvejais įvarčiais – pirmajame kėlinyje po kampinio pasižymėjo nigerietis Thompsonas Gavi, o iškart po pertraukos idealų baudos smūgį išpildė Aurimas Raginis.

Dvikovą „Hegelmann Litauen“ pradėjo kiek netradicine sudėtimi. Vartus stojo saugoti Marko Deronja, gynyboje darbavosi Vilius Armalas, Christianas Jimenezas, Rokas Rasimavičius ir Lukas Čerkauskas, saugų grandyje Aurimas Raginis, Ibrahimas Olaosebikanas, Thompsonas Gavi, Omokhafe Thomas ir Ugnius Lekečinskas, atakoje – Alexas Negueba.

Rungtynės prasidėjo mėlynai baltų šturmu ir per pirmąsias 3 minutes prie šeimininkų vartų buvo pakelti trys kampiniai, tačiau bandymai buvo netikslūs. Pirmasis smūgis į vartų plotą buvo atliktas 7 minutę, kuomet varžovų vartininką šūviu iš toli patikrino Th. Gavi.

Netrukus puikios progos neišnaudojo brazilas A. Negueba smūgiavęs stipriai, tačiau tiesiai į „Garliavos“ vartininką.

Sužaidus 16 minučių pirmą kartą prie kamuolio prisilietė ir svečių vartų sargas slovėnas M. Deronja, jam teko gaudyti aukštai skersuotą varžovų kamuolį.

21 minutę į priešininkų baudos aikštelę įsiveržė O. Thomas, bet keli šeimininkų gynėjai neutralizavo šį pavojų. Vėliau po kampinio pavojingai galva smūgiavo ispanas Ch. Jimenezas.

Labai pavojingą baudos smūgį 24 minutę iš dešiniojo krašto atliko A. Raginis, tačiau šeimininkų vartininkui pavyko išgelbėti savo komandą.

Dar vieną šūvį Aurimas paleido 28 minutę ir uždirbo kampinį, po kurio „Garliavos“ vartininkas vėl pademonstravo savo sugebėjimus apsaugodamas savo vartus nuo ypač pavojingo U. Lekečinsko smūgio iš kelių metrų.

36 minutę vėl A. Raginis sukėlė nepatogumų varžovų vartininkui, kuriam dar kartą teko gelbėti savo ekipą.

Mėlynai balti ledus pralaužė 37 minutę, kuomet po eilinio A. Raginio pakelto kampinio kamuolys atsidūrė baudos aikštelės centre ir ten po Ch. Jimenez perdavimo įvartį pelnė Th. Gavi.

Stebuklas garliaviečius išgelbėjo po šešių minučių, kuomet vėl po A. Raginio atliktos standartinės situacijos kamuolys pataikė į vartų konstrukciją, o vėliau iš labai arti virš vartų smūgiavo A. Negueba.

Antrąjį savo įvartį FC „Hegelmann Litauen“ futbolininkai pelnė vos prasidėjus antrajam kėliniui. Nepriekaištingą baudos smūgį atliko, aktyviai pirmoje dvikovos dalyje rungtyniavęs, A. Raginis – 0:2.

Iki dvikovos pabaigos likus apie pusvalandį tris keitimus savo sudėtyje atliko Andrius Skerla. Aikštėje pasirodė Levanas Mačarašvilis, Klaudijus Upstas ir Jonas Supronas. Vėliau savo šansus gavo anglas Kyle‘as Spence‘as, ir japonas Yukiyoshi Karashima.

Visgi per likusį rungtynių laiką mėlynai baltiems nepavyko sukurti nieko įsimintino, tačiau to užteko, kad A. Skerlos auklėtiniai žengtų tvirtą žingsnį link Hegelmann LFF taurės finalo.

Varžybų pusfinalio burtų be mėlynai baltų taip pat jau laukia „Panevėžys“ bei Pirmos lygos dalyvis Plungės „Babrungas“. Dar viena komanda paaiškės rugsėjo 22 dieną po Marijampolės „Sūduvos“ ir Vilniaus „Žalgirio“ akistatos.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)