Laidotuvės vyko siaurame rate. Tose pačiose kapinėse ilsisi futbolo žvaigždės tėvai – Diegas Maradona ir Dalma Franco.

D. Maradona mirė trečiadienį, eidamas 61-uosius metus. Preliminariais duomenimis, jo mirties priežastis – širdies nepakankamumas. Dėl D. Maradonos mirties Argentinoje paskelbtas trijų dienų gedulas.

Anksčiau ketvirtadienį prezidento rūmuose Buenos Airėse įvyko atsisveikinimo su velioniu ceremonija. Iš pradžių ji vyko ramiai, bet vėliau miesto centre prasidėjo policijos ir D. Maradonos gerbėjų susirėmimai.

Padėtis pasidarė nevaldoma, todėl buvo nuspręsta į rūmus nebeleisti žmonių. Gatvėse policijai teko naudoti gumines kulkas, yra sužeistųjų.


Dėl kilusių riaušių D. Maradonos artimieji paprašė anksčiau užbaigti atsisveikinimo ceremoniją ir išvežti jo palaikus į kapines.

Dar vienas skandalas kilo per socialinius tinklus. Laidojimo bendrovė „Pinier“, kuri rūpinosi atsisveikinimu su D. Maradona, turėjo skubiai atleisti keletą savo darbuotojų.

Priežastis – sveiku protu nepaaiškinamas elgesys. Vyrai, iš kurių vienas vėliau identifikuotas kaip Diego Molina, fotografavosi prie atviro D. Maradonos karsto su jame gulinčiu kūnu. Šios, greičiausiai privačiam ratui darytos makabriškos nuotraukos, pasirodė ir socialiniuose tinkluose. D. Maradonos atstovas, advokatas Matias Morla viešai pasmerkė tokį elgesį.

„Tai yra daugiau nei apgailėtina. Aš asmeniškai pasirūpinsiu susirasti šį žmogų, išgamą, dariusį nuotraukas. Už tokį nepagarbos aktą atsiimti teks visiems jo dalyviams“, – rašė M. Morla. Netrukus visuomenei jis nurodė ir atleistojo D. Molinos socialinio tinklo profilį.


Etikos sumetimais nuotraukų, kurios vis dar randamos socialiniuose tinkluose, publikuoti negalime.

D. Maradona, 1986 metais pasaulio futbolo čempionatą laimėjusios Argentinos rinktinės kapitonas, mirė trečiadienį nuo širdies smūgio. Vos prieš dvi savaites legendinis futbolininkas buvo išrašytas iš ligoninės, kur jam buvo atlikta operacija kraujo krešuliui iš galvos smegenų pašalinti.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (41)