Susižeidė du „United“ vidurio gynėjai ir kova dėl kelialapio į kitą etapą vėl įgyja intrigą. Jau aišku, kad serbas Nemanja Vidičius tikrai negalės padėti Mančesterio klubui, o po Rio Ferdinando kairės kojos traumos savaitgalio Anglijos čempionato ture, Wesui Brownui teks užpildyti susidariusią gynybos spragą.

R. Ferdinandas, Nani ir Louis Saha nedalyvavo antradienio treniruotėje. Portugalas Nani jau praleido trejas „United“ paskutiniąsias rungtynes dėl šlaunies traumos, o prancūzų puolėjas L. Saha vis dar jaučia mėnesį jį kamuojančius kelio skausmus.

„United“ strategas seras Alexas Fergusonas neslepia savo susirūpinimo „traumų epidemija“ komandoje.

„Rengiamės šioms rungtynėms, kaip ir bet kuriam kitam svarbiam sezono mačui ir jokio skirtumo, kad mes po pirmos dvikovos pirmaujame 2:0, - spaudos konferencijoje kalbėjo „United“ gynėjas W. Brownas. – Mes negalime aklai atsitraukti prie savų vartų, nes jei praleisime vieną įvartį, italai bandys įmušti ir antrą“.

Pasak trenerio A. Fergusono, šalia W. Browno trečiadienį veikiausiai pamatysime Gerard’ą Pique, kuris ir pakeitė susižeidusį R. Ferdinandą per lygiosiomis 2:2 pasibaigusį mačą su „Middlesbrough“, ir Johną O‘Shea.

21 metų G. Pique jau pelnė du įvarčius per trejas Čempionų lygos turnyro rungtynes, kuriose dalyvavo, vieną jų įmušė praėjusį lapkritį į Kijevo „Dinamo“ vartus (4:0).

Susilpnėjusi „United“ gynyba ir suteikia tam tikrų vilčių „AS Roma“ gerbėjams, tačiau italai turėtų prisiminti krachą „Old Trafford“ stadione 1:7 tame pačiame praėjusių metų Čempionų lygos varžybų etape.

„Tie skaičiai 7:1 persekios „AS Roma“ komandos žaidėjus visą likusį jų gyvenimą, nes tokio pažeminimo pamiršti neįmanoma, - įsitikinęs W. Brownas. – Žinoma, jie trokšta saldaus revanšo, todėl privalome būti labai atsargūs“.

Geresnė žinia anglų fanatikų legionui yra ta, kad gynėjai Gary Neville‘as ir Mikaelis Silvestre pagaliau išsigydė įsisenėjusius sužeidimus ir yra pasirengę rungtyniauti trečiadienį. G. Neville‘ui tokia proga atsirado beveik po metų pertraukos.

Rezultatyvieji Cristiano Ronaldo (7 įvarčiai ČL, 27 Anglijos čempionate, 37 per visą sezoną) ir Wayne‘as Rooney (4, 11, 17) greičiausiai sudarys smogiamąjį puolimo duetą.

Savo ruožtu „AS Roma“ klubas pastarajame Italijos „Serie A“ pirmenybių ture rezultatu 3:2 nugalėjo „Genoa“ komandą (Rodrigo Taddei, Mirko Vučiničiaus ir Daniele De Rossi įvarčiai) ir dabar užima antrą vietą lygoje bei tik 4 taškais atsilieka nuo lyderių Milano „Inter“ futbolininkų.

Italijos sostinės klubo gynėjas Philippe‘as Mexes‘as, kuriam bus skirta užduotis neutralizuoti puikios sportinės formos esantį „United“ portugalą Cristiano Ronaldo, neatmeta teigiamos romiečiams ketvirtfinalio dvikovos baigties galimybės.

„Žinoma, nebus lengva panaikinti tą dviejų įvarčių persvarą, bet futbole juk visko nutinka, - padėtį komentavo F. Mexes‘as. – Kas pateks į kitą etapą galutinai sužinosime tik po teisėjo švilpuko, skelbiančio atsakomojo mačo pabaigą“.

Didžiausią pavojų „United“ vartams turėtų kelti M. Vučiničius, D. De Rossi ir Davidas Pizarro, o italams labiausiai truks „AS Roma“ klubo kapitono ir „gyvojo talismano“ traumuoto Francesco Totti.

„Manchester United“ - „AS Roma“ dvikovos UEFA Čempionų lygoje per pastaruosius metus:

04.04 20071/4AS Roma - Manchester United2-1Roma
10.04 20071/4Manchester United – AS Roma7-1Mančesteris
02.10 2007Gr.Manchester United – AS Roma1-0Mančesteris
12.12 2007Gr.AS Roma - Manchester United1-1Roma
01.04 20081/4AS Roma - Manchester United0-2Roma
09.04 20081/4Manchester United – AS Roma?-?Mančesteris
Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją