Iš Bragos miesto kilęs gynėjas savo pirmąją futbolo mokyklą „Fintas“ paliko būdamas 9-erių ir prisijungė prie „Porto“ futbolo akademijos.

Nepaisant išsiskyrimo, D. Dalot išlaikė tvirtus ryšius su pirmąja savo mokykla ir suprato, kad atėjo laikas atsilyginti jai už pirmąsias futbolo pamokas.

„Kalbėjome su juo „Skype“ programa, jis buvo pakeliui į rungtynes“, – kalbėjo Luisas Travassosas, „Fintas“ futbolo mokyklos kordinatorius. –Jis pasakė išeiti į lauką, čia mes radome klubui skirtą autobusą.

Patyrėme tikrą šoką! Jis viską slapčia suorganizavo ir dalį savo pirmojo atlyginimo skyrė šiai staigmenai“, – džiaugėsi mokyklos atstovas.

Anot jo, finansinių problemų turinčiai mažai Bragos miesto futbolo mokyklai tai didžiulė dovana.

2018 metais iš „Porto“ į „Man United“ persikėlęs 19-metis gynėjas naujame klube jau sužaidė 11 rungtynių ir su juo siejami nemaži lūkesčiai „Old Trafford“ tvirtovėje.

Pernai metais futbolininkas su „Man United“ pasirašė 5-erių metų kontraktą, „Man United“ „Porto“ klubui sumokėjo 19 milijonų svarų sterlingų išpirkos mokestį.

Buvęs „Man United“ strategas Jose Mourinho naująjį gynėją įvardino kaip „savo amžiaus grupėje geriausią Europoje gynėją“.

„Jis labai talentingas, jaunas futbolininkas, turintis visas savybes greitai tapti šiame klube puikiu žaidėju“, – teigė J. Mourinho.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (9)