Apie tai feisbuke pasidžiaugė pats S. Malinauskas.

Be to, tinklalaidžių autorius atskleidė, jog šalies futbolo federacijai teismo išlaidos sieks beveik 15 tūkstančių eurų.

„LAIMĖJOM! Teismas atmetė ir Lietuvos futbolo federacijos, ir fizinio asmens LFF prezidento Tomo Danilevičiaus ieškinius. Mano teiginiai pagrįsti faktais, nieko paneiginėti ar trinti neturiu.

Ką tai reiškia federacijai? 14 900 eurų, kurie buvo skirti mano persekiojimui. 11 400 iš jų sumokėti Šviniaus draugo advokato kontorai, 3500 turės būti sumokėta man kaip mano teismo išlaidos.

Pabrėžiu, tai visų mūsų pinigai, kurie turėjo būti skirti futbolui. Kiek komplektų aprangų, kiek bucų ir kiek kamuolių už tokią sumą išeitų?“, – retoriškai klausia S. Malinauskas.

Tomas Danilevičius

Anot populiaraus „Youtube“ kanalo autoriaus, toks teismo sprendimas T. Danilevičiui yra didžiulė gėda.

„Teismas sutiko, kad jo reputacinės problemos nėra dėl mano kritikos. Jis maišo priežastį su pasekme. Didžiausia problema yra tai, kad kažkada legendinis futbolininkas, Lietuvos rinktinės kapitonas dabar bijo įvardinti, jog kriminalas LFF yra blogai, kad LFF Ekonomikos ir finansų komiteto neturi valdyti už pinigų plovimą teistas asmuo, kad Vykdomajame komitete neturi posėdžiauti sėdėję nusikaltėliai.

Negali pykti ant veidrodžio, jei atspindys nepatinka (patikėkit, aš tai žinau). Priešingai, būdamas viešu asmeniu T. Danilevičius ėmė persekioti vlogerį už kritiką.

Kaip jam tai sekėsi? Kol kas bendroje sumoje -5900 eurų (2400 jo teismo išlaidos ir 3500 mūsų).

Ką tai reiškia Šviniui? Tarp kojų įmuštą įvartį varžybose, kuriose jis tikėjosi taip išgąsdinti priešininkus, jog šie net aikštėje nepasirodys. Ir tai tik ledkalnio viršūnė. Ketvirtadienį savo epizode papasakosiu apie kitas jo bėdas, o jos vis rimtesnės.

Na, ir ką tai reiškia man? Sugaišta daug laiko, įšaldyta daug pinigų ir jėgų gali tekti skirti dar daugiau, jei persekiojimas tęsis. Lygiai taip pat ir kita pusė turės didesnius finansinius nuostolius bandydama mane nutildyti.

Svarbiausia, mes atsilaikėme ir judame toliau. Užtikrinti, ramiai, žinodami savo tikslą. Šviniau, žinau, kad skaitai. Mes jį pasieksim. Patikėk manim!“, – feisbuke džiaugėsi S. Malinauskas.

Šios istorijos ištakos siekia praėjusių metų lapkritį.

Tuomet LFF Vykdomojo komiteto narys, verslininkas A. Pukelis pranešė kreipęsis į teismą dėl buvusio premjero patarėjo, „Youtube“ turinio kūrėjo S. Malinausko teiginių apie jį.

„Dėl tikrovės neatitinkančios, asmens garbę ir orumą žeminančios paneigimo bei tokios informacijos pašalinimo iš viešosios erdvės, teisės į atvaizdą ir teisės į privataus gyvenimo gerbimą pažeidimo“, – ieškinio turinį komentavo teismo atstovė.

Pats A. Pukelis išplatintame pranešime teigia, kad anksčiau žurnalistu dirbusio S. Malinausko teiginiai jį nepagrįstai žemina ir juodina, kenkia jo reputacijai bei skaudina jo artimuosius.

Praeityje teistas Tauragės verslininkas A. Pukelis, pravarde Švinius, LFF viceprezidentu išrinktas 2019 m. balandį.

Tuomet jo paskyrimas kėlė diskusijas futbolo bendruomenėje. Šį postą jis užėmė iki 2020-ųų lapkričio, kai nusprendė nekelti savo kandidatūros dar vienai kadencijai.

A. Pukelis ir toliau išliko LFF Vykdomojo komiteto nariu ir Ekonomikos komiteto pirmininku, jis taip pat vadovauja Tauragės apskrities futbolo federacijai.

S. Malinauskas iki 2017 metų dirbo žurnalistu, vėliau beveik trejus metus jis užėmė premjero Sauliaus Skvernelio patarėjo kovos su korupcija, ryšių su parlamentu ir strateginės komunikacijos klausimais.

Palikęs ministro pirmininko komandą S. Malinauskas pradėjo kurti turinį socialiniuose tinkluose ir šiuo metu sutelktinio finansavimo platformoje „Patreon“ yra daugiausiai uždirbantis ir vienas populiariausių lietuviško turinio kūrėjų.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (236)