Skelbėme, jog savo turinio sekėjų išlaikomas S. Malinauskas rugsėjo pabaigoje turėjo pagrindo švęsti: teismas atmetė ir LFF, ir jos prezidento T. Danilevičiaus ieškinius.

Anot tinklalaidžių kūrėjo, pralaimėjusiems tai kainavo beveik 15 tūkstančių eurų.

„LFF savo advokatams sumokėjo 11,4 tūkst. eurų (T. Danilevičius savo advokatui 2,4 tūkst. eurų). LFF advokatas – senas Šviniaus draugas. Teismas papildomai iš abiejų ieškovų man priteisė po 3,5 tūkst. teismo išlaidų. Žodžiu, visas tai Lietuvos futbolui kainavo beveik 15 tūkst. eurų, T. Danilevičiui asmeniškai beveik 6 tūkst. eurų“, – skaičiuoja S. Malinauskas.

„Joks sąžiningas vadovas taip nesielgtų. Futbolo pinigai pavėjui persekioti kritiką. Apie kokią reputaciją čia dar galima kalbėti? Ką po to daro LFF? Teisingai, prie jau turimų advokatų samdo dar vieną (advokatę), kuriai vėl mokės iš mūsų visų kišenės.

Tik priminsiu, viskas, ko LFF siekia, tai paneigti teiginius: „Lietuvos futbolą valdė ir valdo banditai, nusikaltėliai arba jie susiję su nusikalstamo pasaulio lyderiais“, „jisai (Arūnas Pukelis) sugebėjo po savimi pasiglemžti futbolo federaciją“.

LFF neginčija nei vieno kito epizodo, tik patį pirmąjį „Šviniaus imperija“, nors po to būtent apie futbolo klausimus kalbėta gerokai daugiau ir tik jiems buvo skirti atskiri epizodai. Būtent Šviniaus kriminalinei imperijai skirtas video, kurį pamatė daugiau nei pusė milijono žmonių, taip sujaudino LFF.

Net teoriškai neįmanoma, kad teismai LFF kompensuotų tokias kosmines išlaidas byloje, bet pinigai futbolui nebegrįš. Jie jau ištaškyti. Na ir dar vienas įdomus aspektas. Visą laiką su kriminalu susijusi ir dabar teistų bei sėdėjusių asmenų valdoma futbolo federaciją naują advokatę samdo ir baudžiamosioms byloms, kurių kol kas nėra, bet galima suprasti, jos planuojamos. Nice!

Tai klasikinė situacija, kai kriminalas ir su juo susiję bei jam pataikaujantys sporto funkcionieriai nori parodyti, kad yra stipresni už valstybę. Kad gali užtildyti ir išgąsdinti bet ką. Kaip ir sakiau, jie meta visus turimus resursus ne sportui, o vlogerio persekiojimui, nors visuomenė mato, kiek tai apgailėtina. Mes atsilaikysim, o šie veikėjai bus prisimenami kaip Lietuvos futbolo gėda“, – savo feisbuko paskyroje rašė S. Malinauskas.

Šios istorijos ištakos siekia praėjusių metų lapkritį.

Tuomet LFF Vykdomojo komiteto narys, verslininkas A. Pukelis pranešė kreipęsis į teismą dėl buvusio premjero patarėjo, „Youtube“ turinio kūrėjo S. Malinausko teiginių apie jį. „Dėl tikrovės neatitinkančios, asmens garbę ir orumą žeminančios paneigimo bei tokios informacijos pašalinimo iš viešosios erdvės, teisės į atvaizdą ir teisės į privataus gyvenimo gerbimą pažeidimo“, – ieškinio turinį komentavo teismo atstovė.

Pats A. Pukelis išplatintame pranešime teigia, kad anksčiau žurnalistu dirbusio S. Malinausko teiginiai jį nepagrįstai žemina ir juodina, kenkia jo reputacijai bei skaudina jo artimuosius. Praeityje teistas Tauragės verslininkas A. Pukelis, pravarde Švinius, LFF viceprezidentu išrinktas 2019 m. balandį.

Tuomet jo paskyrimas kėlė diskusijas futbolo bendruomenėje. Šį postą jis užėmė iki 2020-ųų lapkričio, kai nusprendė nekelti savo kandidatūros dar vienai kadencijai. A. Pukelis ir toliau išliko LFF Vykdomojo komiteto nariu ir Ekonomikos komiteto pirmininku, jis taip pat vadovauja Tauragės apskrities futbolo federacijai.

S. Malinauskas iki 2017 metų dirbo žurnalistu, vėliau beveik trejus metus jis užėmė premjero Sauliaus Skvernelio patarėjo kovos su korupcija, ryšių su parlamentu ir strateginės komunikacijos klausimais. Palikęs ministro pirmininko komandą S. Malinauskas pradėjo kurti turinį socialiniuose tinkluose ir šiuo metu sutelktinio finansavimo platformoje „Patreon“ yra daugiausiai uždirbantis ir vienas populiariausių lietuviško turinio kūrėjų.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (64)