Lemiamas pirmenybių rungtynes „Panevėžys“ kitą šeštadienį žais Kėdainiuose.

Vienvaldžiams lygos lyderiams susitikimo pradžia susiklostė nesėkmingai. Jau 2 minutę svečių legionierius iš Brazilijos V. Duarte nuginklavo panevėžiečių vartininką M. Suvaizdį. Po šalto dušo šeimininkai visomis pajėgomis puolė lyginti rezultatą ir tai jiems pavyko padaryti gana greitai. Tiksliai svečių baudos aikštelėje pakeltą kamuolį galva į vartus nukreipė V. Gašpuitis. 13 min. išlyginę rezultatą panevėžiečiai ir toliau spaudė varžovus. Aikštės šeimininkai turėjo kelias puikias progas išsiveržti į priekį, bet jomis nepasinaudojo. Kėliniui artėjant prie pabaigos „Kupiškio“ komandai dar kartą pavyko pasižymėti. 38-ąją rungtynių minutę įvartį svečiams pelnė japonas J. Koike – 1:2.

Šeimininkai labai ryžtingai pradėjo antrąjį susitikimo kėlinį. Po pertraukos prabėgus vos septynioms minutėms „Panevėžys“ jau buvo priekyje. 51-ąją mačo minutę pasižymėjo V. Gašpuitis, o 53 min. – M. Dūda. Įgiję persvarą šeimininkai rungtyniavo patikimai ir šaltakraujiškai, o svečiai vis dažniau pradėjo klysti. Panevėžiečiai savo persvarą padidino dar trimis įvarčiais. 62 ir 72 min.pasižymėjo D. Kingas. o 87 min. – M. Fridrikas.

Kiti lyderiai taip pat nebarstė taškų. Kėdainių „Nevėžis“ 2:0 (0:0) pranoko NFA, Alytaus „Dainava“ 2:1 (2:0) įveikė Vilniaus „Vytį“, o Gargždų „Banga“ 3:0 (0:0) sutriuškino Telšių „Džiugą“.

Panevėžiečiai dabar turi 55 taškus ir užimą pirmą vietą. Tiesa, viską lems paskutinio turo mūšis su „Nevėžiu“. Pralaimėjęs jį „Panevėžys“ gali nukristi ir į trečią poziciją.

Lemiamos LFF Pirmos lygos rungtynės „Panevėžys“ žais spalio 20 dieną, šeštadienį, išvykoje su Kėdainių „Nevėžiu“. Susitikimas Kėdainių miesto stadione prasidės 14 valandą. Pergalė Panevėžio miesto komandai garantuotų pirmą vietą, o tuo pačiu ir kelialapį į Lietuvos A lygą.

„Panevėžys“ nemokamai organizuos kelionę į Kėdainius ir atgal klubo aistruoliams, norintiems palaikyti savo komandą. Autobusas į Kėdainius spalio 20 dieną išvyks nuo Futbolo akademijos stadiono (Smėlynės g.) 12.45 val. Norintieji vykti į Kėdainius kviečiami registruotis telefonu 860200582 (Virgis).

Primename, kad I lygos laimėtojai įgis teisę kitą sezoną rungtyniauti A lygoje, o sidabro medalininkai dėl tokios teisės kovos pereinamose rungtynėse su septinta A lygos komanda.

Turnyro lentelė:
Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (11)