Persistengė pirmame kėlinyje

„Žalgirio“ viltys neužgeso kaip elektra LFF stadione, bet tribūnas kone visiškai užpildę žiūrovai po rungtynių skirstėsi nusivylę.

M. Zubas taip pat neslėpė, jog jo komanda jautė spaudimą dvikovą namuose laimėti kuo didesniu įvarčių skirtumu, ir būtent tuo motyvavo savo sprendimą „Žalgiriui“ pirmaujant 2:1 į aikštę leisti net tris puolėjus. Taip pat treneris teigė, jog žalgiriečiai neapskaičiavo savo jėgų, todėl antrame kėlinyje aikštės vidurio kontrolę perėmė netipišką britų salynui futbolą demonstravę Dublino atstovai.

„Bandėme visas 90 minučių būti agresyvūs, spausti varžovus, bet tokia taktika buvo pavojinga, labai optimistiška. Per daug energijos paaukojome pirmame kėlinyje ir svarbiausiais momentais nebesuspėdavome paskui varžovus, prarasdavome koncentraciją. Žinoma, išlaikyti tokį tempą visą mačą žaidžiant ant dirbtinės dangos sudėtinga, bet buvo įmanoma“, – dvikovą analizavo specialistas iš Lenkijos.

Ypač daug priekaištų savo auklėtiniams treneris turėjo dėl pirmo praleisto įvarčio, kuomet į krašto gynėjo poziciją atitrauktas saugas Vaidotas Šilėnas leido pabėgti įvartį pelniusiam Conanui Byrne'ui.

„Pirmiausia suklydo V. Šilėnas, bet ir vartininkas Armantas Vitkauskas galėjo nepalikti vartų, nes tam nebuvo jokio reikalo. Bet aš nesigailiu, kad V. Šilėną perkėliau į gynėjo poziciją“, – teigė M. Zubas.

Lenkas taip pat svarstė, jog žaidimas būtų buvęs kitoks, jei komandai būtų padėjęs vienas lyderių Jakubas Wilkas, šiuo metu minantis Rumunijos klubo „Vaslui“ slenkstį.

„Norėčiau, kad Kuba būtų su mumis, bet ne nuo manęs tai priklauso. Turbūt su juo rungtynės būtų buvusios kitokios. Kita vertus, ir jį pakeitęs Ramūnas Radavičius žaidė pakankamai gerai“, – samprotavo „Žalgirio“ vairininkas.

Tokių kaip airiai Lietuvoje nesutinka

Tiek jis, tiek saugas Mantas Kuklys negailėjo pagyrų svečiams iš Airijos.

„Varžovas buvo visiškai kitoks nei esame įpratę sutikti A lygoje ir davė mums didelę pamoką“, – kepurę prieš oponentus nukėlė M. Zubas.

„Mane airiai tikrai nustebino. Jie visai nežaidžia tokio futbolo, kokio tikėjausi. Varžovai laikė kamuolį ant žemės, neskubėjo, nespyrė jo bet kur. Nė viena komanda Lietuvoje taip nekontroliuoja kamuolio. Airijoje su jais bus labai sunku“, – pastebėjo M. Kuklys.

Nepaisant to, žalgiriečiai buvo įsitikinę, kad po savaitės atsakomosiose rungtynėse atsigriebs ir žengs į kitą etapą.

„Tai tik pusiaukelė, išvykoje privalėsime nugalėti ir tai padarysime“, – patikino M. Zubas.

Varžovai nusiteikę išmesti žalgiriečius iš turnyro

Lygiai tokių pačių vilčių vedami Vilnių paliks ir „St. Patrick's Athletic“ futbolininkai.

„Žalgiris“ turi nemažai talentingų žaidėjų, kurių turime pasisaugoti. Esu tikras, kad ir mes, ir jie gali žaisti geriau. Dabar turime tam tikrą pranašumą, Airijoje žaisime ant natūralios dangos, todėl tikimės užbaigti darbą ir patekti į kitą etapą“, – sakė airių klubo strategas Liamas Buckley.

Paklaustas, kaip pavyko antrajame kėlinyje pakeisti įvykių tėkmę, treneris teigė per pertrauką tik paprašęs auklėtinių atidžiau kontroliuoti kamuolį.

„Pasakiau, kad mums būtinai reikia kruopščiau valdyti kamuolį. Todėl antrame kėlinyje netgi turėjome pranašumą, norėjome laimėti, bet galutinis rezultatas – neblogas, logiškas“, – dėstė L. Buckley.

Tuo metu „St. Patrick's Athletic“ komandos kapitonas Conoras Kenna, paklaustas apie dirbtinę LFF stadiono veją, jos ne tik nepeikė, bet netgi pavadino geresne už dirbtines dangas Airijos stadionuose.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (38)