Pirmuosius 6 profesionalaus futbolo metus praleidęs Vokietijoje M. Ozilas 2010 metais persikėlė į Madrido „Real“, o šiuo metu jau ketvirtą sezoną vilki Londono „Arsenal“ marškinėlius. Tiesa, čia puikiomis atakų organizatoriaus savybėmis pasižymintis futbolininkas sunkiai rado savo vietą.

„Premier“ lyga yra didžiausias iššūkis, su kuriuo man teko susidurti futbole, – tvirtino M. Ozilas savo naujoje knygoje „Gunning for Greatness: My Life“. – Jei čia neištvėręs imsi verkšlenti, esi jau istorija. Po persikėlimo iš Madrido, su tuo skaudžiai susidūriau per pirmuosius mėnesius.“

„Ispanijoje visas žaidimas paremtas elegantiška kamuolio technika, o Anglijoje turi draskytis, kandžiotis ir kovoti. Anglijoje vienas kietas kontaktas eina paskui kitą. Čia nėra laiko atokvėpiui“, pasakojo jis.

Anot M. Ozilo, Ispanijoje to nėra, nes kamuolys visada juda – yra daugybė perdavimų. Varžovas negali užklupti, nes kamuolys jau yra kitoje aikštės pusėje.

„Anglijoje jau net sunku suskaičiuoti, kiek per rungtynes yra atakuojamas tavo kūnas. Adrenalinas sukilęs, todėl skausmo nejauti, tačiau vėliau, palindęs po dušu, pajauti viską. Po kai kurių rungtynių mano oda atrodė taip, lyg būtų mušta lazda – visa nusėta mėlynėmis“, – teigė vokietis.

M. Ozilas pabrėžė, kad draskymas, stūmimas, daužymas alkūnėmis dažniausiai vyksta tuomet, kai teisėjas nemato.

Per 32 rungtynes su „Arsenal“ apranga M. Ozilas šį sezoną pelnė 10 įvarčių. Britų spauda pastebi, kad po šio sezono vokietis veikiausiai atsisveikins su Londono komanda.

Šiai kol kas fatališkai nesiseka – su 54 taškais užima 7-ą vietą „Premier“ lygoje ir yra toli nuo pirmojo ketverto, užsitikrinančio vietą kito sezono UEFA Čempionų lygoje.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (5)