Tašką rungtynėse padėjo ne kas kitas, o Mathiasas Oyewusi, kuris dar ir rezultatyviu perdavimu prisidėjo prie pirmo vilniečių įvarčio. Puolėjas buvo pavojingas ne tik baudos aikštelėje, bet aktyviai žaidė ir už jos ribų.

„Labai džiaugiuosi pergale. Tai nebuvo lengvos rungtynės, bet svarbiausia, jog galiausiai iškovojome tai, ko siekėme – 3 taškus. Padėjo geras komandinis ir trenerio darbas ir tai, jog visi ekipos nariai padarė savo dalį.

Dabar mes žaidžiame linksmiau, vėl sugrįžo tas nuoširdus pasitikėjimas savimi. Praėjusią savaitę skaudžiai pralaimėjome dvejas rungtynes, todėl sekmadienį sugrįžti mums buvo labai svarbu. Tikiuosi, kad tai tęsis“, – vylėsi nigerietis.

Jau atrodė, jog „Žalgiris“ atrado puikų ritmą, kai iškovojo net šešias pergales iš eilės ir pavijo „Šiaulius“ bei „Panevėžį“ turnyro lentelėje, tačiau apmaudus pralaimėjimas Marijampolės „Sūduvai“ ir šokiruojanti nesėkmė „Kauno Žalgiriui“ LFF taurėje (0:3) privertė greitai pamiršti vilniečių sėkmę.

Šiame mače žalgiriečiai atsigriebė kaip reikiant – įteikė „Panevėžiui“ pirmą nesėkmę šiame A lygos sezone ir dabar nuo jų ir antrą vietą užimančių „Šiaulių“ atsilieka vos dviem taškais.

„Pergalė labai svarbi, kadangi „Panevėžys“ yra turnyro lentelės viršūnėje, o mes prieš tai turėjome labai nesėkmingą atkarpą. Tai nėra lengva, tačiau tikiu mumis ir tikiu, kad mes sugrįšime ten, kur yra mūsų vieta“, – su pasitikėjimu kalbėjo puolėjas.

Mathias Oyewusi

Nors legionierius sužaidė puikias asmenines rungtynes ir žibėjo reikalingais momentais, jis jų nesureikšmino.

„Aš tiesiog bėgau su kamuoliu, stengiausi atlikti kuo geresnį perdavimą į baudos aikštelę. Džiugu, kad Marko (Miličkovičius) atsidūrė laiku ir vietoje bei sugebėjo kamuolį nukreipti į vartus. Antras įvartis krito tiesiog po puikaus Mario (Paveličiaus) perdavimo į baudos aikštelę ir aš užbaigiau ataką“, – lemtingus rungtynių momentus prisiminė M. Oyewusi.

Lemiamas įvartis krito 97-ą rungtynių minutę. M. Oyewusi tvirtino tikėjęs, jog žalgiriečiams pavyks išplėšti pergalę.

„Aš visada tikiu, kad jei ne dabar, tai kažkada ateis proga. Šiandien aš laukiau bent vienos galimybės, bent vieno laisvesnio smūgio, nes nuoširdžiai neabejojau, kad jei turėsiu galimybę, mušiu įvartį. Fortūna atsisuko į mus, Dievas man davė tą progą, o man ją pavyko išnaudoti.“

Rungtynėse tarp lyderių netrūko emocijų, įvyko keletas susistumdymų, viename iš epizodų M. Oyewusi užsidirbo geltoną kortelę. Tai buvo antro kėlinio vidurys, kuomet „Panevėžio“ puolėjas Ariagneris Smithas grubiai sužaidė prieš Joelį Bopesu, o M. Oyewusi puolė ginti komandos draugą ir neliko be nuobaudos.

„Aš tik norėjau padėti savo komandai ir net nežinau, už ką gavau tą geltoną kortelę, juk aš nėjau muštis ar stumdytis. Aš norėjau padėti komandos draugui, paklausti jo, ar viskas gerai ir ar gali žaisti toliau, bet teisėjas tai įvertino geltona kortele.

Tai futbolo dalis, emocijos nuo futbolo neatsiejamos“, – kalbėjo rezultatyviausias žalgirietis, kurio sąskaitoje šiame sezone jau 6 įvarčiai. Jis lygos taikliausiųjų gretose – 4-as, po Filipo Dangubičiaus (12), Eligijaus Jankausko (8) ir A. Smitho (7).

Artimiausios „Žalgirio“ rungtynės A lygoje – sekmadienį, birželio 4 dieną, LFF stadione vilniečiai priims turnyro lentelės kaimynus FA „Šiauliai“ futbolininkus.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją