Šį sezoną abi tarpusavio dvikovas laimėjo žalgirietės: pirmame rate Gargžduose jos šventė pergalę 2:0, o antrame – Vilniuje laimėjo 4:2.

Iš viso A lygoje MFA „Žalgiris“-MRU ir Gargždų „Banga“ iki šiol tarpusavyje sužaidė 18 rungtynių: 10 pergalių iškovojo žalgirietės, 7 dvikovas laimėjo „Bangos“ futbolininkės, o vienerios rungtynės baigėsi lygiosiomis. Beje, net aštuonis kartus MFA „Žalgiris“-MRU Gargždų ekipą įveikė būtent Viniuje, o „Bangos“ futbolininkės sostinėje laimėjo tik kartą.

A lygoje 28 taškus per 13 rungtynių surinkusios žalgirietės tvirtai laikosi ant antrojo turnyrinės lentelės laiptelio, tuo metu 20 taškų po 14 rungtynių turinti „Banga“ yra trečia.

Praėjusiame A lygos ture „Banga“ savo aikštėje 1:5 nusileido čempionate pirmaujančiai Šiaulių „Gintrai“. Vienintelį įvartį į daugkartinių šalies čempionių vartus pelnė Vitalija Žatkina. Tuo metu MFA „Žalgiris“-MRU po atkaklios kovos 1:0 palaužė ketvirtą vietą užimančio „Kauno Žalgirio“ futbolininkes. Pergalę lėmusį įvartį pelnė sostinės ekipos gretas liepą papildžiusi Dovilė Dockaitė.

17-metė žalgirietė pernai žaidė Gargždų „Bangos“ komandoje ir A lygoje per 20 rungtynių pelnė 6 įvarčius. D. Dockaitės teigimu, sekmadienį MFA „Žalgiris“-MRU dėl pergalės teks labai rimtai paplušėti. „Gargždų „Bangos“ futbolininkės visada buvo labai kovingos, užsispyrusios ir atkaklios – kaip tikros žemaitės. Jos mėgsta kietą, fizine jėga paremtą futbolą, tačiau komandoje taip pat yra techniškų ir individualiai pajėgių futbolininkių, galinčių imtis iniciatyvos, pelnyti įvarčius. Neabejoju, kad „Banga“ į Vilnių atvyks kovoti dėl pergalės, tačiau to paties sieksime ir mes. Jei laikysimės žaidimo plano, žaisime drausmingai ir išnaudosime savo privalumus, manau, kad pergalė bus mūsų“, – teigė MFA „Žalgiris“-MRU ekipos žaidėja.

Sekmadienį MFA „Žalgiris“-MRU ir Gargždų „Banga“ rungtynės LEU stadione prasidės 13.30 val. Nuo 15 val. Utenoje į kovą stos vietos „Utenis“ (0 taškų) ir Šiaulių „Gintra“ (36 tšk.). Pirmos dvi daugkartinių šalies čempionių ir vienvaldžių A lygos lyderių akistatos su paskutinę vietą šalies pirmenybėse užimančia Utenos ekipa baigėsi dviženklėmis pergalėmis: 18:0 ir 14:0.

Taip pat nuo 15 val. Vilniaus BFA arenoje susitiks FK „Vilnius“ (16 tšk.) ir „Kauno Žalgiris“ (17 tšk.). Šį sezoną tarpusavio dvikovose komandos pasidalino po pergalę: pirmame A lygos rate 2:1 triumfavo kaunietės, o antrame – 3:0 pajėgesnės buvo vilnietės.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją