Kartu su L. Messi gauti Metų žmogaus vardą taip pat pretenduoja šiemet miręs kompiuterinių technologijų genijus bei kompanijos „Apple“ įkūrėjas Steve'as Jobsas, dabar jau buvęs Italijos ministras pirmininkas Silvio Berlusconi, Prancūzijos bei JAV prezidentai Nicolas Sarkozy ir Barackas Obama, Vokietijos kanclerė Angela Merkel, aktorius Charlie Sheenas ir net specialusis JAV kovos su terorizmu padalinys „SEAL Team 6“, kuris Pakistane sėkmingai sumedžiojo ir likvidavo Osamą bin Ladeną.

L. Messi skirtame „Time" puslapyje parašyta daug gerų žodžių.

„Šimtai milijonų aistringiausių futbolo gerbėjų gali nesutarti tarpusavyje, tačiau nedaug kas abejoja, kad L. Messi yra geriausias savo kartos futbolininkas. Skirtingai nei jo tėvynainis Diego Maradona, 24-erių metų argentinietis dar nekėlė į viršų pasaulio čempionų taurės, tačiau su „Barcelona“ ekipa jis laimėjo viską, ką tik įmanoma laimėti klubų futbole.

Dabar L. Messi yra vienas kandidatų trečią sykį iškovoti „Auksinio kamuolio“ trofėjų. Naujausias jo pasiekimas - 200 įvarčių per 286 rungtynes. Populiariausią pasaulio sporto šaką jis užkėlė į neįsivaizduojamas aukštumas, o JAV mokyklose nuolat daugėja vaikų, vilkinčių marškinėliais su L. Messi pavarde ant nugaros“.