Beje, pastarasis, kaip ir kiti sostinės ekipos atstovai, ceremonijoje nedalyvavo, nes rengiasi antradienio Karaliaus taurės rungtynėms su „Malaga“.

L. Messi surinko 47,88 proc. balsų, C. Ronaldo - 21,6 proc. , Xavi - 9,23 proc.. Už jų nugarų liko Andresas Iniesta („Barcelona“, 6 proc), Wayne'as Rooney („Man Utd“, 2,31 proc.), Luisas Suarezas („Liverpool“, 1,48 proc.), Diego Forlanas (Milano „Inter“, 1,43 proc.), Samuelis Eto'o (Machačkalos „Anži“, 1,34 proc.), Ikeras Casillasas („Real“, 1,29 proc.) ir Neymaras („Santos“, 1,12 proc.).

Argentinietis tapo pirmu žmogumi nuo 1983 metų, kurio niekam nepavyksta nuversti nuo futbolo sosto trejus metus iš eilės. 24-erių metų L. Messi stoja į vieną gretą su UEFA prezidentu, legendiniu prancūzu Micheliu Platini.

„Man nepaprastai didelis malonumas ir garbė būti nugalėtoju“, - sakė L. Messi. - Noriu padėkoti komandos draugams, kolegoms ir treneriams, kurie už mane balsavo. Tai būtų neįmanoma be draugų Argentinos rinktinėje ir „Barcelona“ klube. Bet labiausiai noriu dalintis prizu su Xavi - tu jo nusipelnei ne mažiau, nei aš“.

Geriausiu metų strategu tapo Ispanijos čempionų vairininkas Josepas Guardiola, pralenkęs „Man Utd“ klubo strategą Serą Aleksą Fergusoną ir Madrido „Real“ komandai vadovaujantį Jose Mourinho.

Tuo metu gražiausią metų įvartį pelnė San Paulo „Santos“ žaidėjas Neymaras, kurio tikslus smūgis į „Flamengo“ vartus sužavėjo interneto skaitytojus. Už šį įvartį balsavo per 1,3 milijono žmonių. Kiti pretendentai buvo L. Messi ir W. Rooney.

Prizas už įspūdingus karjeros pasiekimus atiteko A. Fergusonui, „Garbingo žaidimo“ apdovanojimas - Japonijos futbolo asociacijai, geriausia moterų metų futbolininkė - japonė Homare Sawa, o treneris - šios šalies nacionalinei komandai diriguojantis Norio Sasaki.

Taip pat paskelbta simbolinė FIFPro geriausia vienuolikė:
(futbolininkas, klubas, rinktinė)

Vartininkas:

Ikeras Casillasas („Real“, Ispanija)

Gynėjai:

Dani Alvesas („Barcelona“, Brazilija)
Gerardas Pique („Barcelona“, Ispanija)
Sergio Ramosas („Real“, Ispanija)
Nemanja Vidičius („Man Utd“, Serbija)

Saugai:

Andresas Iniesta („Barcelona“, Ispanija)
Xavi („Barcelona“, Ispanija),
Xabi Alonso („Real“, Ispanija),

Puolėjai:

Lionelis Messi („Barcelona“, Argentina)
Cristiano Ronaldo („Real“, Portugalija)
Wayne'as Rooney („Man Utd“, Anglija)

Individualūs prizai:

FIFA Geriausias metų futbolininkas: Lionelis Messi („Barcelona“)
FIFA Geriausias vyrų treneris: Pepas Guardiola („Barcelona“)
FIFA Geriausia moteris futbolininkė: Homare Sawa (Japonija)
FIFA Geriausias moterų treneris: Norio Sasaki (Japonija)
FIFA apdovanojimas už pasiekimus: Aleksas Fergusonas („Man Utd“)
FIFA Garbingo žaidimo prizas: Japonijos futbolo asociacija
Gražiausias metų įvartis: Neymaras („Santos“)

Šaltinis
Temos
Futbolo portalo EuroFootball.lt informaciją skelbti, cituoti ar kitaip perduoti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be žodinio ar raštiško EuroFootball.lt administracijos sutikimo griežtai draudžiama.
www.EuroFootball.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją