Šeštadienį „Liverpool“ paskelbė, kad žada prašyti kompensacijos savo darbuotojų atlyginimams. Dėl pandemijos verslas praranda milžiniškus pinigus ir Didžiosios Britanijos vyriausybė patvirtino schemą, pagal kurią galima bus prašyti sunkų laiką išgyvenančiam verslui kompensuoti 80 proc. atlyginimų darbuotojams.

Tuo ketino pasinaudoti ir „Liverpool“ klubas, kuris praėjusiais metais fiksavo 47,6 mln. eurų pelną ir yra septintas turtingiausias futbolo klubas pasaulyje.

„Supratome, kad priėmėme neteisingą sprendimą ir už tai nuoširdžiai atsiprašome“, – BBC kalbėjo vienas klubo vadovų Peteris Moore'as, pridūręs, kad ieškos kitų alternatyvų savo darbuotojų atlyginimams.

„Liverpool“ tapo penktuoju „Premier“ lygos klubu, išleidusiu savo nežaidžiantį personalą atostogų dėl sustabdyto sezono.


„Nepaisant fakto, kad prieš krizę buvome geroje finansinėje pozicijoje, dabar mes negauname pajamų, o išlaidos lieka, – kalbėjo P. Moore'as. – Kaip ir kiekviename socialiniame sektoriuje yra daug abejonių dėl ateities. Kaip atsakingas darbdavys klubas ruošiasi įvairiems scenarijams“.

Persvarsčius situaciją „Premier“ lyga priėmė sprendimą neatnaujinti sezono gegužės pradžioje ir į stadionus grįžti tik tuomet, kai bus saugu ir įmanoma tai padaryti. „Premier“ lygoje pirmoje vietoje žengia „Liverpool“, toliau – „Manchester City“, „Leicester“, „Chelsea“ ir „Manchester United“.

Standings provided by Sofascore LiveScore

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3)