Incidentas įvyko spalio 15 dieną ekipų tarpusavio mače Liverpulyje. Kilus šių futbolininkų ginčui, anot 115 puslapių tyrimo išvadų, L. Suarezas pažemino P. Evrą apeliuodamas į jo odos spalvą. Prancūzas teigė išgirdęs apie dešimt įžeidžiančių žodžių, bet to niekas iš buvusiųjų aikštėje patvirtinti negalėjo, nes buvo per toli.

Per dvi savaites buvo galima pateikti apeliaciją, o kol ji nebūtų apsvarstyta, tol paskirta bausmė negaliotų ir puolėjas galėtų rungtyniauti. Manoma, kad sprendimas neapeliuoti priimtas nesitikint, jog sankcijos gali būti sušvelnintos.

Be to, L. Suarezas nežaidė antradienio mače su „Manchester City“ klubu (0:3), o į aikštę turėtų grįžti vasario 11 dienos principinėse rungtynėse būtent su „Manchester United“.

„Raudonųjų“ pranešime spaudai teigiama: „Esame tvirtai įsitikinę, kad Futbolo Asociacija ir sprendimą priėmęs komitetas sukūrė šią subjektyvią bylą remdamiesi nepagrįstais įrodymais. Ši byla tapo pavyzdžiu, kaip konkurentams atstovaujantis futbolininkas nulemia griežtą bausmę aukščiausio lygio žaidėjui vien savo kaltinimu.

Ponas P. Evra buvo laikomas patikimu liudytoju, nors pats pripažino, kad naudojo įžeidžiančius ir grasinančius žodžius L. Suarezo atžvilgiu. Pateiktose išvadose skelbiama, kad L. Suarezas yra „veikiausiai“ kaltas, bet atmetus kitus įrodymus jam skirta ketvirtadalį sezono apimanti diskvalifikacija“.

Ir priduriama: „Klubas visapusiškai remia kovą su rasizmu tiek sporte, tiek kitose sferose, bet šiuo atveju palaiko nubaustą futbolininką, nes nebuvo įtikintas, kad jis tą ar kurią kitą dieną atliko rasistinį išpuolį“.

Šaltinis
Futbolo portalo EuroFootball.lt informaciją skelbti, cituoti ar kitaip perduoti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be žodinio ar raštiško EuroFootball.lt administracijos sutikimo griežtai draudžiama.
www.EuroFootball.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją