Jau pirmose dienos rungtynėse du taškus prarado titulą ginantis „Manchester City“ klubas, kuris svečiuose tenkinosi lygiosiomis 2:2 (1:1) su „Newcastle United“.

Josepo Guardiolos auklėtiniai du kartus pirmavo po Raheemo Sterlingo (22 min.) ir Kevino De Bruyne (82 min.) įvarčių, bet šeimininkai abusyk sugebėjo greitai atsitiesti: 25 min. pasižymėjo Jetro Willemsas, o 88 min. – Jonjo Shelvey.

Šis rezultatas „Man City“ (29 tšk.). atsilikimą nuo pirmaujančio FC „Liverpool“ (40 tšk.) padidino jau iki 11 taškų.

Liverpulio futbolininkai savo „Anfield“ tvirtovėje ne be vargo 2:1 (2:0) įveikė „Brighton“ ekipą, nors dvikovą ir baigė mažumoje.

Abu įvarčius nugalėtojams smūgiais galva pelnė vidurio gynėjas Virgilas van Dijkas (18 ir 24 min.), o svečių viltis 79 min. atgaivino visus pergudravęs Lewisas Dunkas.

Prieš porą minučių iš aikštės buvo išvarytas „Liverpool“ vartininkas Alissonas, kuris už baudos aikštelės ribų atmušė kamuolį ranka, taip nutraukdamas grėsmingą varžovų kontrataką.

Nė taško nepavyko prisidurti Londono „Chelsea“ vyrams, kurie „Stamford Bridge“ stadione nelauktai 0:1 (0:0) pralaimėjo Londono „West Ham United“ kolektyvui.

Vienintelio tikslaus šio mačo smūgio autorius – Aaronas Cresswellas.

Nors Franko Lampardo komanda su 26 taškais išsaugojo ketvirtą vietą turnyro lentelėje, ją prisivijo Jose Mourinho treniruojamas Londono „Tottenham Hotspur“ klubas.

„Tottenham“ namuose 3:2 (1:0) įrodė savo pranašumą prieš „Bournemouth“ ir su 20 taškų šoktelėjo į penktą poziciją.

Dublį atliko Dele Alli (21 ir 50 min.), sykį tikslus buvo Moussa Sissoko (69 min.).

Sekmadienį antrą vietą turnyro lentelėje galės susigrąžinti „Leicester City“ (29 tšk.), kuris susikaus su Liverpulio „Everton“.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)