Jau šį penktadienį Kataro sostinėje Dohoje bus ištraukti pasaulio čempionato burtai, padalinsiantys 32 čempionato komandas į 8 grupes po keturias.

Tiesa, po burtų traukimo trys komandos taip ir liks nežinomos. Europos zonoje savo lemiamų rungtynių dėl bilieto į Katarą dar nesužaidė Velso ir Ukrainos rinktinės – šis mačas yra perkeltas dėl Rusijos sukelto karo Ukrainoje.

Dar dvi likusios komandos į čempionatą pateks po papildomų skirtingų žemynų kovų, kurias FIFA (Tarptautinė futbolo federacija) vadinama „atkrintamosiomis varžybomis“.

Pasibaigus Pietų Amerikos zonos atrankai paaiškėjo, kad į atkrintamąsias varžybas kelialapį iškovojo Peru rinktinė, paskutinėse rungtynėse namie 2:0 įveikusi Paragvajų ir grupėje finišavusi penkta, sau už nugaros palikusi Kolumbiją ir dar keturias rinktines.

Tiesioginius kelialapius į Katarą jau anksčiau buvo užsitikrinusios Brazilijos, Argentinos, Ekvadoro ir Urugvajaus rinktinės.

Standings provided by SofaScore LiveScore

Peru atkrintamosiose varžybose susitiks su Azijos atrankos zonos atstovais – Australijos arba Jungtinių Arabų Emyratų futbolininkais. Šių dviejų šalių rinktinės savo atrankos grupėse finišavo trečios ir birželio 7-ąją tarpusavyje išsiaiškins, kuriai iš jų atiteks teisė kovoti su Peru.

Tuo metu dar vienas kelialapis bus nulemtas kovoje tarp Šiaurės ir Centrinės Amerikos zonos (CONCACAF) bei Okeanijos zonos komandų.

CONCACAF zonoje kelialapį į Katarą jau užsitikrino Kanada, o ateinančią naktį paaiškės, kam atiteks dar du bilietai į čempionatą. Į juos pretenduoja JAV, Meksikos ir Kosta Rikos rinktinės. Viena iš jų – užėmusi ketvirtąją vietą – dar turės žaisti atrankos rungtynes su Okeanijos komanda.

Standings provided by SofaScore LiveScore

Kuri Okeanijos ekipa gaus tokią teisę, paaiškės šį vakarą Dohoje, kur tarpusavyje susitiks Naujosios Zelandijos ir Solomonų salų ekipos.

Atkrintamosios varžybos bus organizuojamos Dohoje birželio 13-14 dienomis ir komandos tarpusavyje sužais vos po vieną kartą – t. y. kelialapių likimą nulems vos vienos rungtynės.

Likusių bilietų į Katarą dalybos

2 tiesioginiai kelialapiai CONCACAF rinktinėms (pretenduoja JAV, Meksika ir Kosta Rika)

1 kelialapis Europos zonoje (Velso ir Ukrainos rungtynės turėtų vykti birželį)

2 kelialapiai atkrintamųjų varžybų laimėtojoms:

Peru – Australija/Jungtiniai Arabų Emyratai

JAV/Meksika/Kosta Rika – Naujoji Zelandija/Solomonų salos

Bilietus į pasaulio čempionatą jau iškovojusios rinktinės:

Kataras, Vokietija, Danija, Brazilija, Prancūzija, Belgija, Kroatija, Ispanija, Serbija, Anglija, Šveicarija, Nyderlandai, Portugalija, Lenkija, Argentina, Iranas, Pietų Korėja, Japonija, Saudo Arabija, Ekvadoras, Urugvajus, Kanada, Tunisas, Gana, Senegalas, Marokas, Kamerūnas.

Pasaulio futbolo čempionatas vyks šiais metais lapkričio 21 – gruodžio 18 dienomis Katare. Pasaulio čempionatų titulą Katare gins Prancūzijos futbolininkai.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją