Izraelio saugumo pajėgos ne tik per antskrydžius bombarduoja ir artilerijos sviediniais apšaudo Gazos Ruožą, bet taip pat deda pastangas suvaldyti žmonių gyvybių pareikalavusius susirėmimus tarp žydų ir arabų šalies viduje. Be to, trys raketos ketvirtadienį Izraelio link buvo paleistos iš pietinės Libano dalies.

„Ketvirtadienį čia iš Libano pusės švilpė raketos, kažkokia provokacija“, – teigė Dž. Bartkus, su šeima įsikūręs Kirjat Šmona mieste šiaurės Izraelyje, prie sienos su Libanu.

Į jo namą pataikė raketa, iš jo nieko neliko. Laimei, žaidėjas tuo metu slėpėsi bunkeryje, po kelių dienų iškart paliko šalį.
Džiugas Bartkus

„Jau pirmadienį nukėlė mūsų rungtynes, nukeltos taurės turnyro pusfinalio kovos, jos planuojamos į kitą savaitę. Klaustukas, ar jos bus, jei vyks, klausimas kur.

Mūsų artimiausias mačas iš šio šeštadienio nukeltas į kitą ketvirtadienį“, – apie sujauktą sezono finišą pasakojo Dž. Bartkus.

„Kalbant apie Kirjat Šmoną miestą, čia ramu, tai žydiškas miestas. Nėra susirėmimų, nesigirdi sirenų, šalies šiaurėje tikrai ramu, bent jau šiai minutei.

Mūsų ypatingai raminti nereikia, daugiau nerimo tiems, kurie šalies centrinėje dalyje gyvena“, – kalbėjo 31-erių vartininkas iš Lietuvos.

E. Šetkui dar taip nebuvo, kad tektų slėptis bunkeryje, girdėtų viršuj švilpiančias raketas ir galvotų, užkris ar ne.
Džiugas Bartkus

„Labai neramina ne tik susišaudymai su Gaza, bet ir situacija miestuose, kuriuose gyvena ir žydai, ir gausios arabų bendruomenės. Vyksta susirėmimai ir liejasi kraujas“, – pridūrė Dž. Bartkus.

Lietuvis palaiko ryšius ir su Tel Avivo „Hapoel“ žaidžiančiu Ernestu Šetkumi ir su Beer Ševos „Hapoel“ saugu Domantu Šimkumi.

„Vakar bendravau su Ernestu, jis paliko Tel Avivą, išvyko kuriam laikui į Haifą. Jis ketvirtus metus gyvena Izraelyje. Sako, dar taip nebuvo, kad tektų slėptis bunkeryje, girdėtum viršuj švilpiančias raketas ir galvotum, užkris ar ne.

Susikrovė daiktus ir išvyko į šiaurę. Jausmas ne pats maloniausias“, – kalbėjo Dž. Bartkus.

Krepšinį Izraelyje žaidžiantys legionieriai jau prabilo apie norą nebetęsti čempionato, kol kas tokių dalykų, anot Dž. Bartkaus nėra, tačiau situacijai kaistant dalis užsieniečių skuba palikt šalį.

„Keturi Tel Avivo „Maccabi“ legionieriai jau išvyko namo, tačiau kiek supratau, trumpam, jie turėtų grįžti. Buvęs Vilniaus žalgirietis, antroje lygoje žaidžiantis Higor Vidal tiesiogiai buvo labai arti pavojaus. Į jo namą pataikė raketa, iš jo nieko neliko. Laimei, žaidėjas tuo metu slėpėsi bunkeryje, po kelių dienų iškart paliko šalį.

Kalbant apie sezono finišą, nėra kalbos apie čempionato nutraukimą, liko vos kelios rungtynės, vieniems trejos, kitiems vienas mačas. Kažkaip planuojama iki mėnesio pabaigos užbaigti sezoną. Gal šiaurinėje pusėje bus tęsiamas čempionatas.

Greičiausiai bus žaidžiama be žiūrovų, nes, kalbama, policija negali užtikrinti apsaugos sirgaliams“, – kalbėjo Dž. Bartkus.

„Jau būtume nusipirkę bilietus namo, labai laukiame atostogų, tačiau nežinia, kada žaisime paskutines rungtynes. Negali kažko planuoti, nežinai, kas bus rytoj“, – kalbėjo Lietuvos rinktinės kandidatas.

Dž. Bartkaus komanda „Hapoel Ironi“ čempionatą tęsia pajėgiausiųjų šešete ir turi galimybę pakilti į ketvirtą vietą. Palankiai susiklosčius taurės turnyro rezultatams, klubas iškovotų bilietą į Europos turnyro atranką.

„Izraelyje vertinama, kai patenki į Top-6. Komanda po septynerių metų kovoja dėl vietos Europos turnyruose. Minimalius tikslus įvykdėme, nuotaikos komandoje geros, yra šansų pakovoti dėl 4-os vietos. Reiktų laukti palankių taurės rezultatų, gal turėtume šansą žaisti Europoje“, – vylėsi lietuvis.

Dėl taurės kovos E. Šetkaus Tel Avivo „Hapoel“, kuri pausfinalyje turi susitikti su Tel Avivo „Beitar“.

Kitoje poroje dėl vietos finale kovos Haifos ir Tel Avivo „Maccabi“ ekipos.

Standings provided by SofaScore LiveScore



Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (9)