Vilniuje įsikūrusioje ir LFF stadione besitreniruojančioje rinktinėje yra aštuoni legionieriai, o tarp jų – ir penkių stipriausių Europos futbolo lygų klubams priklausantys futbolininkai: Edgaras Utkus („Monaco“, Prancūzija), Vilius Armalas („Benfica“, Portugalija), Titas Krapikas („Sampdoria“, Italija) ir Benas Šatkus („Nurnberg“, Vokietija).

Komandoje traumas patyrusių futbolininkų nėra, tad rinktinė pilnu pajėgumu rengiasi penktadienį vyksiančioms draugiškoms rungtynėms su „Stumbro“ klubu NFA stadione.

„Pirmosiomis dienomis – daug emocijų, bet, svarbiausia, kad visi žaidėjai yra sveiki ir pasiruošę darbui. Pirmadienį buvo įvadinė diena, pajudėjome linksmai, o antradienį ėmėmės taktinių aspektų. Oras mūsų nelepina, bet vaikinai noriai dirba ir žiūrėsime toliau“, – sakė D. Vencevičius.

Alytiškis iš savo auklėtinių tikisi aukštų rezultatų ateinančiose rungtynėse. Po penktadienio dvikovos Kaune antradienį U-21 rinktinė Vilniuje susitiks su Baltarusijos bendraamžiais.

„Visada tikiuosi pergalės. Nenoriu skirstyti rungtynes į draugiškas ir oficialias. Noriu matyti iš komandos šimtaprocentinį atsidavimą. Kiekvienas žaidėjas yra žmogus ir daro klaidų, bet turi atsiduoti šimtu procentų. Manau, kad tik taip galėsime pasiekti teigiamą rezultatą“, – tvirtino D. Vencevičius.

Praėjusiais metais vienas labiausiai sužibėjusių U-21 rinktinės žaidėjų T. Krapikas pasakojo, kad nuo pirmųjų minučių komandos stovykloje prasidėjo sunkus darbas.

„Trenerių štabas yra pakankamai rimtas. Ši stovykla labiau įvadinė, kuri skirta išmokti ir suprasti trenerio idėjas. Pirmosios treniruotės praėjo sklandžiai ir, nors nieko nesitikime, bet tikrai galime kažką įrodyti“, – dėstė tarp geriausių 2018 m. Lietuvos metų jaunųjų futbolininkų nominuotas vartininkas.

12 žaidėjų jau ankščiau yra ragavę treniruočių ar rungtynių U-21 rinktinėje patirties, o T. Krapikas mano, kad tai bus tik į naudą: „Manau, kad tai labai svarbu. Daugiau nei pusė komandos esame pažįstami ir tai daug ko pridės. Tačiau, manau, kad nauji žaidėjai taps tokiais, kaip senbuviai ir nieko keisto nebus“.

Birželio 5 dieną Lietuvos U-21 rinktinė pradės 2021 m. Europos čempionato atrankos 4 grupės varžybas rungtynėmis su San Marinu išvykoje. Grupėje taip žais Čekijos, Škotijos, Kroatijos ir Graikijos rinktinės.

Lietuvos U-21 rinktinės rungtynės:

Kovo 22 d. 14:30 val. Lietuva U-21 – „Stumbras“ (NFA stadionas, Kaunas)
Kovo 26 d. 16 val. Lietuva U-21 – Baltarusija U-21 (LFF stadionas, Vilnius)

Lietuvos U-21 rinktinės sudėtis:

vartininkai

Titas Krapikas (Genujos „Sampdoria“, Italija)
Ovidijus Šiaulys („Virtus Entella“, Italija)

gynėjai

Aleksandr Levšin („Riteriai“)
Ernestas Mockus („Kauno Žalgiris“)
Vilius Armalas (Lisabonos „Benfica“, Portugalija)
Benas Šatkus („Nurnberg“, Vokietija)
Tomas Rakašius (Kėdainių „Nevėžis“)
Domantas Antanavičius (Kauno „Stumbras“)
Emanuelis Puzakinas (Alytaus „Dainava“)

saugai

Linas Mėgelaitis („Siculo Leonzio“, Italija)
Edvinas Kloniūnas („Kauno Žalgiris“)
Edgaras Utkus („Monaco“, Prancūzija)
Matas Ramanauskas („Riteriai“)
Deividas Šešplaukis („Kauno Žalgiris“)
Ernestas Stočkūnas („Riteriai“)
Renatas Banevičius (Alytaus „Dainava“)
Artūr Dolžnikov („Riteriai“)
Osvaldas Čipkus („Vilniaus „Žalgiris“)
Svajūnas Čyžas („Riteriai“)

puolėjai

Eligijus Jankauskas (Marijampolės „Sūduva“)
Titas Milašius („FCB Escola“, Lenkija)
Gytis Paulauskas („Vilniaus Vytis“)
Edgaras Dubickas („Sicula Leonzio“, Italija).