Dėl geltonų kortelių rungtynes su slovėnais turės praleisti vieni labiausiai patyrusių komandos žaidėjų - gynėjas Vytautas Andriuškevičius, saugai Karolis Chvedukas ir Tadas Eliošius. Dėl traumų į Slovėniją nevyko gynėjas Marius Miškinis ir saugas Simonas Paulius.

Dar du jaunesni futbolininkai - pirmo įvarčio Maltoje autorius saugas Martynas Dapkus ir gynėjas Aurimas Vilkaitis – išvyko į Izraelį, kur atstovauja U-19 rinktinei atrankos varžybose.

„Didžiausia problema vidurio gynėjai, nes jei įskaitytume Paulių Drublionį, kuris šiemet patyrė sunkią kryžminių raiščių traumą, šį kartą neturime keturių žaidėjų. Teko pakviesti keliais metais jaunesnį Edgarą Žarskį, dar du variantai – atraminio saugo pozicijose rungtyniaujantys Jaunius Juozaitis, Lukas Martišauskis“, - svarstė rinktinės vyriausias treneris Vitalijus Stankevičius.

Papildė naujokas, grįžo senbuvis

16-metis E. Žarskis pripažino, jog netikėtai atsidūrė U-21 rinktinėje.

„Sužinojau beveik paskutinę dieną, kai paaiškėjo, kad dėl traumos nevyks kitas žaidėjas. Tačiau nebuvo sunku įsilieti į komandą. „Žalgiryje“ treniruojuosi su vyrais, visą sezoną rungtyniavau A lygos dublerių čempionate, todėl greitai pavyko priprasti ir prie rinktinės“.

Jaunimo rinktinę šį kartą sustiprins vienas jau nacionalinėje rinktinėje įsitvirtinantis žaidėjas – saugas Arvydas Novikovas. Tiesa, V. Stankevičius pripažino, jog sunku tikėtis puikios žaidėjo sportinės formos, nes jis kelias savaites neturėjo žaidybinės praktikos savo klube.

„Pasikeitė treneris ir dabar žaisti gaunu ne visada. Stengiuosi įrodyti savo sugebėjimus treniruotėse“, - kalbėjo pats A. Novikovas – Smagu sugrįžti į jaunimo rinktinę, joje jau žaidžiu kelis metus, todėl visus – tiek žaidėjus, tiek trenerius gerai pažįstu. Džiaugiuosi, kad komanda laimėjo paskutines rungtynes. Pirmose dvikovose žaidėme tikrai gerai, bet pritrūko geresnio progų išnaudojimo ir sėkmės. Laukia sunkios rungtynės išvykoje ir tikiu, kad jas sužaisime garbingai“.

Bandė sustyguoti komandinius veiksmus

Lietuvos ir Slovėnijos komandos buvo susitikusios praėjusių metų birželį. Tada lietuviai neišnaudojo kelių puikių progų ir leido varžovams išplėšti pergalę likus dviems minutėms iki dvikovos pabaigos. Po sėkmingo starto slovėnai iškovojo dar dvi pergales ir tapo grupės lyderiais.

Pasak lietuvių stratego V. Stankevičiaus, artimiausių rungtynių rezultatas priklausys nuo to, kaip naujiems žaidėjams ar rungtyniausiantiems naujose pozicijose pavyks suderinti komandinius veiksmus.

„Tokia sudėtimi dar nežaidėme, o treniruotėms turėjome tik pora dienų, per kurias stengėmės kiek įmanoma sustyguoti komandą. Šios rungtynės bus šansas kitiems žaidėjams įrodyti savo vertę. Slovėnai grupės lyderiai, o mes į aukštas vietas nepretenduojame. Tačiau namuose tikrai nebuvome prastesni ir stengsimės tai pakartoti“, - kalbėjo treneris.

Ketvirtadienį Slovėnijos ir Lietuvos rinktinės žais Nova Goricos stadione, dvikovos pradžia – 19 valandą Lietuvos laiku.

Lietuvos U-21 rinktinės sudėtis rungtynėms su Slovėnija:

Vartininkai: Emilijus Zubas (Panevėžio „Ekranas") ir Aivaras Bražinskas (Vilniaus VMFD „Žalgiris“);

Gynėjai: Karolis Jarmalavičius (Pakruojo „Kruoja"), Edgaras Žarskis (VMFD „Žalgiris"), Donatas Nakrošius (Kauno FBK „Kaunas"), Lukas Martišauskis (Tauragės „Tauras“), Jaunius Juozaitis (VMFD „Žalgiris") ir Ernestas Pilypas (FC „Šiauliai").

Saugai: Karolis Urbaitis (Gargždų „Banga“), Artūras Žulpa („Kruoja"), Arminas Vaskela (VMFD „Žalgiris"), Ernestas Veliulis („Kruoja"), Tautvydas Eliošius (FC „Šiauliai") ir Arvydas Novikovas (Edinburgo „Hearts“, Škotija).

Puolėjai: Fiodoras Černychas (Mogiliovo „Dnepr“, Baltarusija), Edvinas Petkus (FBK „Kaunas") ir Audrius Brokas (Suvalkų „Wigry", Lenkija).

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją