Lietuvos komandos varžovės „Elito“ atrankos etapo 6-oje grupėje bus Danijos, Škotijos ir Islandijos rinktinės. Visi trys lietuvių varžovai pirmame atrankos turnyre savo grupėse užėmė pirmas vietas. Škotai grupėje aplenkė Turkiją, danai – Italiją (kurią įveikė net 4:1), o islandai – Šveicariją ir Graikiją.

Favoritais šioje grupėje laikomi šeimininkai škotai, kurie UEFA U-17 rinktinių reitinge užima 22-ą vietą ir nežymiai nuo jų atsiliekantys danai (28-a vieta). Islandai (39) ir lietuviai (43) rikiuojasi kur kas žemiau.

Minske žaidė su pajėgiais varžovais

Ruošiantis turnyrui U-17 rinktinė šiemet sužaidė penkias kontrolines rungtynes. Sausio pabaigoje komanda rungtyniavo tarptautiniame turnyre Minske, kuriame dalyvavo net šešios į „Elito“ etapą patekusios rinktinės.

Trenerio Antano Vingilio vadovaujama rinktinė turnyre minimaliu rezultatu turėjo pripažinti pajėgių Rusijos ir Ukrainos komandų pranašumą bei sužaidė lygiosiomis su bendraamžiais iš Baltarusijos ir Suomijos.

„Turnyras Minske buvo išties naudingas ir jame varžėsi itin pajėgūs varžovai. Kiekvienos rungtynės buvo kova iki paskutinio teisėjo švilpuko. Mums tai buvo gera patirtis ir treniruočių stovykla prieš atrankos etapą Škotijoje“, - kalbėjo A. Vingilys.

Palangoje – fizinis pasiruošimas

Prieš išvyką į Škotiją pastaruoju metu futbolininkai treniravosi Palangoje, kur treneriai daug dėmesio skyrė futbolininkų fiziniam pasiruošimui.

„Ruošėmės pagal įprastą treniruočių grafiką ir stengėmės pagerinti futbolininkų fizinę būklę“, - aiškino A. Vingilys.

Stovyklos metu treneriai taip pat ieškojo kuo pakeisti senas traumas besigydančius du vidurio saugus - Gabrielių Judicką ir Skirmantą Rakauską. Visa jėga nesitreniravo ir pagrindinis rinktinės vartininkas Marius Suvaizdis.

„Dviejų saugų traumos šiek tiek išbalansavo mūsų pasiruošimą. Tačiau tikimės, jog šie futbolininkai mums galės padėti atrankos turnyre Škotijoje. Tokios netektys galėtų smarkiai atsiliepti komandos rezultatams“, - teigė A. Vingilys.

Favoritais laiko danus

Palangoje U-17 rinktinės trenerių štabas kiekvieną stovyklos dieną analizavo ir būsimus varžovus. A. Vingilio nuomone, grupės favoritai yra praėjusiame Europos čempionate pusfinalį pasiekę Danijos futbolininkai.

„Bet nereikia nuvertinti ir turnyro šeimininkų Škotijos rinktinės. Pirmas rungtynes žaisime būtent su škotais. Žinau, jog ši dvikova bus ypač sunki, nes šeimininkų komanda savo žiūrovų akivaizdoje turnyrą norės pradėti pergale. Laukia ir sunki dvikova su islandais.
„Elito“ atrankos etape lengvesnių varžovų nėra“, - kalbėjo U-17 rinktinės treneris.

Pasak jo, komanda yra pasiruošusi kovoti su visais priešininkais.

„Nebijome nei vieno varžovo. Eisime į aikštę kovoti ir stengtis laimėti kiekvienas rungtynes. Tikiuosi, jog vaikinų geras tarpusavio supratimas, ryžtas ir kovingumas padės mums tai pasiekti“, - vylėsi A. Vingilys.

Pirmų mūsiškių varžovų – škotų - lyderiais laikomas iš Somalio kilęs Londono „Chelsea“ klubo puolėjas Islamas Feruzas, taip pat Glazgo „Celtic“ ekipos saugas Lewisas Kiddas ir gynėjas Stuartas Urquhartas iš Glazgo „Rangers“ komandos.

Į Škotiją stebėti U-17 rinktinės dvikovų išvyko ir nacionalinės rinktinės vyriausiasis treneris Csaba Laszlo.

Pirmas rungtynes lietuviai antradienį žais su šeimininkais škotais, antras - ketvirtadienį su danais, o grupės turnyrą kitą sekmadienį baigs dvikova su Islandija.

Į finalo turnyrą, kuris šiemet gegužės mėnesį bus surengtas Slovėnijoje, pateks tik grupės nugalėtojas.

6-os grupės tvarkaraštis (Lietuvos laiku, miestas):

Kovo 20 d. (antradienis, 21.30 val.)

Škotija – Lietuva (Eras)
Danija – Islandija (Grinokas)

Kovo 22 d. (ketvirtadienis, 21.30 val.)

Danija – Lietuva (Eras)
Islandija – Škotija (Dumbartonas)

Kovo 25 d. (sekmadienis. 17.00 val.)

Škotija – Danija (Grinokas)
Lietuva – Islandija (Dumbartonas)

Lietuvos U-17 futbolo rinktinės sudėtis:

Vartininkai: Marius Suvaizdis (Nacionalinė futbolo akademija (NFA), Panevėžys) ir Edgaras Jonaitis (NFA, Šiauliai).

Gynėjai: Justas Raziūnas (NFA, Šilutė), Edvinas Dambrauskas (NFA, Panevėžys), Lukas Pangonis (NFA, Kaunas), Julius Aleksandravičius (NFA, Jonava), Kevinas Pavlijus (Panevėžio FA) ir Aivaras Meškinis (Panevėžio FA).

Saugai: Gabrielius Judickas (NFA, Marijampolė), Deimantas Petravičius („Nottingham Forest“, Anglija), Skirmantas Rakauskas (NFA, Klaipėda), Tadas Lekeckas (NFA, Marijampolė), Tomas Dombrauskis („Leicester City“, Anglija), Rolandas Baravykas (Šiaulių FA), Erikas Skripkinas (Kauno FM) ir Vykintas Slivka (Panevėžio FA).

Puolėjai: Simonas Stankevičius („Leicester City“ Anglija) ir Darius Kazubovičius (NFA, Vilnius).

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją