„Mus pražudė noras pelnyti greitą įvartį ir slėgusi atsakomybė, blankus komandos lyderių žaidimas“, - po rungtynių sakė vyriausiasis treneris Antanas Vingilys.

Eigą nulėmė ankstyvas įvartis

UEFA U-17 rinktinių reitinge 17-ąją poziciją užimantys Velso futbolininkai aktyviai pradėjo rungtynes ir jau 3 minutę pirmavo po tikslaus Rhyso Jameso smūgio iš baudos aikštelės prieigų. Pirmajame kėlinyje lietuviai keletą kartų grasino varžovų vartams smūgiais iš toli, bet nei vienas iš jų tikslo taip ir nepasiekė.

Antrajame kėlinyje Lietuvos futbolininkai visiškai perėmė iniciatyvą, ne kartą teko padirbėti valų vartininkui, tačiau kamuolys taip ir neatsidūrė Velso vartuose. Dvikovai artėjant į pabaigą lietuvių varžovai savo pergalę įtvirtino antruoju įvarčiu.

„Mums labai nepasisekė rungtynių pradžia, nors patys siekėme pelnyti greitą įvartį. Vėliau turėjome iniciatyvą savo rankose ir žaidimas vyko velsiečių aikštės pusėje. Bet fortūna mums nesišypsojo. Mačo pabaigoje kovojome iš paskutiniųjų, bet varžovai po greitos kontratakos ir mūsų gynėjų klaidų įmušė dar kartą. Šiandien tikėjausi geresnio žaidimo iš komandos lyderių. Pritrūko sekmės užbaigiant atakas, o ir varžovai pademonstravo gerą gynybą", - vertino A.Vingilys.

Antroji serbų pergalė

Kitame grupės mače susitiko pergales pirmosiose rungtynėse šventusios armėnų ir serbų rinktinės. Atkakliose rungtynėse pergalę rezultatu 2:1 šventė Serbijos ekipa, nors Armėnijos rinktinė pirmavo nuo pat susitikimo pradžios. Po šios pergalės serbai su šešiais taškais tapo vienvaldžiais grupės lyderiais.

Paskutinėse 9 atrankos grupės rungtynėse šeštadienį Lietuvos rinktinė susitiks su Armėnijos futbolininkais. „Kovosime dėl pergalės. Stengsimės išnaudoti visas teorines galimybes pakovoti dėl antrosios vietos. Be abejo, bus labai sunku, tai parodo armėnų pergalė prieš Velsą ir pastarosios rungtynės nes su serbais. Turime sužaisti pagal maksimalų savo potencialą", - sakė A.Vingilys.

Rungtynių statistika

Velsas U-17 - Lietuva U-17 2:0 (1:0)

Įvarčiai: 3 min. Rhys James, 70 min. Declan Weeks (Velsas)

Įspėti: 62 min. Thomas O'Sullivan (Velsas); 45 min. Julius Aleksandravičius, 54 min. Justas Raziūnas, 80+4 min. Marius Suvaizdis (Lietuva).

Lietuva U-17: Marius Suvaizdis, Julius Aleksandravičius, Skirmantas Rakauskas (61 min. Darius Kazubovičius), Simonas Stankevičius, Deimantas Petravičius, Vykintas Slivka (41 min. Tadas Lekeckas), Edvinas Dambrauskas, Lukas Pangonis, Gabrielius Judickas, Tomas Dombrauskis, Justas Raziūnas.

Turnyro lentelė:


1.Serbija22004:16
2.Armėnija21014:43
3.Velsas21014:33
4.Lietuva20020:40

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją