Prieš turnyrą Lietuvos rinktinė turėjo progą išbandyti jėgas dvejose kontrolinėse rungtynėse su Anglijos futbolininkais.

Britų salyne vykusių susitikimų metu lietuviai ir anglais pasidalino po pergalę. Pirmos dvikovos metu pajėgesni buvo anglai 2:1, o antroje pranašesni buvo Lietuvos futbolininkai 2:0.

„Kuo daugiau rinktinė gali sužaisti tarptautinių rungtynių, tuo didesnė galimybė futbolininkams eiti į priekį ir tobulėti. Kiekvienose Baltijos taurės rungtynėse sieksime tik teigiamo rezultato bei geresnio komandos žaidimo“, - LFF svetainei sakė Lietuvos salės futbolo rinktinės vyriausiasis treneris Kęstutis Rudžionis.

Rinktinės treneriai šiam turnyrui pakvietė 12 žaidėjų. Tarp jų - trys rinktinės naujokai ir devyni žaidėjai, kurie rungtyniavo Anglijoje.

Komandos gretose turėtų debiutuoti vartininkai Aidas Skeiverys ir Simonas Sabonis. Jie pakeitė traumas mače su anglais patyrusius pagrindinius rinktinės vartininkus Mindaugą Labucką ir Vitalijų Bajų. Taip pat rinktinės treneriai tikisi išbandyti Kauno „Celsis-Nautara“ klube rungtyniaujantį Luką Sendžiką.

„Sieksime nušlifuoti taktinius komandos žaidėjų veiksmus atakoje bei gynyboje. Žaidėjai rinktinėje gauna daug naujovių, todėl reikia laiko jas įsisavinti bei įgyvendinti. Dėl įvairių aplinkybių vis keičiasi kai kurie rinktinės žaidėjai, todėl tai šiek keblu. Bet kartu ir naudinga, nes didesnis skaičius žaidėjų gauna informacijos bei patirties“, - kalbėjo sales futbolo rinktinės treneris.

Baltijos taurės varžybas penktadienį pradės šeimininkai latviai ir estai. Šeštadienį nuo 16 valandos lietuviai susikaus su estais, o sekmadienį 14 val. pabaigs turnyrą rungtynėmis su Latvija. Visos turnyro rungtynės bus žaidžiamos Uogrės miesto sporto centre.

„Manau, jog neabejotina turnyro favoritė bus Latvijos rinktinė, kurios žaidėjai ir čempionatas yra kiek aukštesnio lygio nei mūsų ir estų. Tuo labiau, kad jie žais namie, o tai irgi privalumas. Latvių žaidėjai mums gerai pažįstami, o nuomonę apie Estijos rinktinę susidarysime penktadienį, kuomet jie rungtyniaus su estais“, - sakė K. Rudžionis.

Turnyro metu teisėju dirbs ir lietuvis FIFA kategorijos arbitras Robertas Valikonis, kuris debiutavo tarptautiniame lygmenyje praeitą savaitę kontrolinėse rungtynėse tarp Anglijos ir Lietuvos.

Trečią kartą organizuojamose Baltijos taurės varžybose nugalėtojų titulą sieks apginti Latvijos rinktinė. Šeimininkai yra tapę ir šių varžybų nugalėtojais 2008 ir 2010 metais, kai turnyras taip pat vyko Latvijoje.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)