LFF DK priimdamas sprendimą rėmėsi rungtynių teisėjo įrašu protokole bei „Inkaro“ ir „Bekento“ klubų paaiškinimais.

Vasario 19 d., penktadienį, „Inkaras“ motyvuodamas keturių žaidėjų ligomis elektroniniu laišku informavo Lietuvos salės futbolo asociaciją ir Vilniaus „Bekentą“ apie ketinimą neatvykti į rungtynes, kurios turėjo vykti vasario 21 d. (sekmadienį). Abiejų komandų atstovai aptarė galimybę nukelti rungtynes, tačiau susitarimo nepasiekė.

Lietuvos salės futbolo A lygos nuostatai numato, jog komanda, norinti nukelti/atkelti savo rungtynės, privalo apie tai oficialiu raštu informuoti LSFA ne vėliau nei 15 dienų iki tvarkaraštyje nurodytos rungtynių datos. Todėl nustatytų rungtynių laiku teisėjai užfiksavo „Inkaro“ neatvykimą į rungtynes.

Turint galvoje, kad klubas šiam sezonui registravo 20 žaidėjų, LFF DK konstatavo, jog 4 žaidėjų liga neturėtų būti laikoma pateisinama priežastimi neatvykti į rungtynes, nors išankstinis pranešimas apie susidariusią padėtį laikytinas lengvinančia aplinkybe.

Atsižvelgiant į visas aplinkybes, LFF DK nutarė minėtose rungtynėse įskaityti „Bekento“ komandai pergalę rezultatu 5:0. „Inkarui“ buvo skirtas įspėjimas - pasikartojus pažeidimui klubui bus skiriama piniginė bauda.

Šis sprendimas per 7 dienas gali būti skundžiamas LFF apeliaciniam komitetui.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją