Visas trejas atrankos į 2016 metų pasaulio futsal (salės futbolo) čempionatą Europos zonos preliminaraus etapo C grupės rungtynes lietuviai žais Kauno sporto halėje.

Šiame atrankos cikle lietuvių gretose yra ir naujokų.

„Yra naujų veidų,o nauji veidai yra ir papildomi rūpesčiai – papildomai reikia supažindinti su taktika, su schemomis, įvesti į mūsų komandos braižą ir tam reikalingas papildomas laikas. Pirmą kartą į rinktinę pakviesti Paulius Smaryginas, yra žaidėjų, kurie šiek tiek prisilietė prie rungtynių, tačiau atrankinėse nėra žaidę – tai Evaldas Kugys, Vaidas Garšvinskas“, – sakė rinktinės strategas Kęstutis Rudžionis.

Lietuviams teks žaisti su praktiškai nežinomais varžovais iš Albanijos ir Maltos.

„Albanija nieko daug nesako. Matėme keletą momentų, tačiau nenorime kartoti ankstesnių klaidų, kai analizuoji rungtynes, kurios nieko daug nepasako. Draugiškos rungtynės, sudėtys skirtingos tikrai klaidina, todėl šiemet nusprendėme nesiruošti pagal senus įrašus, o ruošiame savo žaidimą. Eigoje jau žiūrėsime ir ruošimės Maltai ir Prancūzijai“, – teigė K. Rudžionis.

Strategas neslepia, kad grupėje yra aiškus favoritas.

„Būkime teisingi – manau, kad prancūzai vienareikšmiškai bus favoritai grupės. Visos kitos komandos kovos dėl antros vietos. Tai nereiškia, kad mes nenorime iškovoti pirmos vietos, tačiau viskas priklauso nuo daugelio aplinkybių“, – tikino K. Rudžionis.

„Mūsų grupėje yra pakankamai stipri. Stiprūs prancūzai, tačiau nieko nežinome apie albanus, Maltą. Daug informacijos neturime, tačiau tikrai žinome, kad prancūzai yra galingi“, – kalbėjo rinktinės žaidėjas Justas Zagurskas.

Lietuvos salės futbolo sezonas dar nėra prasidėjęs, todėl žaidėjams teks adaptuotis prie esamų sąlygų.

„Nuotaikos linksmos. Visada malonu susirinkti. Sunku nesunku žiūrėsime. Aišku, būtų geriau prieš tai pasižaisti salėje, tačiau yra kaip yra. Visada reikia laiko apsiprasti naujam kolektyvui, nors pasikeitimų nėra labai daug. Tačiau ir nepasikeitus sudėčiai reikia laiko apsiprasti. Kad ir kiek būtų laiko, jo visada bus maža“, – tvirtino rinktinės atstovas Arsenijus Buinickis.

„Sunku, kai iš lauko ateini į salę, o pasiruošimui turi tik kelias dienas. Tai labai įtakoja žaidimą. Jaučiasi, kad yra nauji žaidėjų, tačiau treneris padarys viską, kad pajustume žaidimą. Treneris akcentuoja gynybą, tai stengsimės išnaudoti. Turime derinių ir puolime. Manau, kad tikrai kažkas išeis“, – vylėsi J. Zagurskas.

Į kitą etapą žengs tik grupės nugalėtojai.

Turnyro tvarkaraštis:

Spalio 22 d. (ketvirtadienis)

15:30. Prancūzija – Malta
19:00. Lietuva – Albanija

Spalio 23 d. (penktadienis)

17:00. Lietuva – Malta
20:30. Albanija – Prancūzija

Spalio 25 d. (sekmadienis)

11:00. Malta – Albanija
14:00. Prancūzija – Lietuva

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)