Stadiono tribūnoje susibūrę sirgaliai - daugiausiai jaunimas - DELFI teigė norėję pabendrauti su skaudžius pralaimėjimus pastaraisiais mėnesiais renkančiais futbolininkais ir įkvėpti jiems kovinės dvasios.

Apšilimą atlikę žaidėjai išpildė jų pageidavimą – paraginti vieno komandos trenerių Vitalijaus Stankevičiaus, jie būriu priėjo prie sirgalių ir išklausė jų nuomonę.

„Tokie rezultatai jau atsibodo. Kiek galima? Mes neprašome laimėti, norime tik matyti komandą, kovojančią iš visos širdies už Lietuvą. Ar galite vieną kartą tai padaryti?“, – futbolininkams išpyškino vienas aistruolių.

Nors šįkart jie komandos nepeikė, tik reikalavo gerbti save ir žiūrovus, sekmadienio vakarą aikštės šeimininkai gali tikėtis kitokių skanduočių ir transparantų. Tarp aistruolių plinta raginimai išreikšti pasipiktinimą LFF prezidentu Juliumi Kvedaru ir reikalauti jo atsistatydinimo.

Bet rinktinės strategas Igoris Pankratjevas teigė nemanantis, kad tribūnos bus nusiteikusios prieš lietuvius. Žinoma, neminint šveicarų sirgalių, kurie turėtų užimti maždaug penktadalį 5,5 tūkst. žiūrovų talpinančio stadiono vietų.

„Tikiuosi, stadionas bus pilnas ir sirgs už Lietuvos komandą, kuriai dabar ypač reikalingas palaikymas, visų susitelkimas. Akcijas reikėtų rengti prieš tai, kad griaunami stadionai. Mums visos tos kalbos viešojoje erdvėje nuotaikos nepakelia ir psichologiškai nepadeda. Jei tai būtų kritika, ramiai ją priimtume, bet vyksta kas kita, tai – atviras puolimas“, – tikino I. Pankratjevas.

DELFI paklaustas, kas ir ką puola, treneris skėsčiojo rankomis. Bet pabrėžė, kad Latvijoje ir Estijoje, kurių nacionalinės komandos Europos čempionato atrankos varžybose surinko dar mažiau taškų, tokio ažiotažo dėl prastų rezultatų nėra.

„Atrankos varžybos tik įpusėjo, mes grupėje lenkiame estus. Bet Estijoje apie perversmus negirdėti. Kaip ir Latvijoje. Specialiai pasižiūrėjau, jokių perversmų ten nėra“, – dėstė I. Pankratjevas.

Kalbėdamas apie būsimas rungtynes, specialistas guodėsi, kad rinktinėje dėl traumų nebus vienų geriausių žaidėjų: saugo Arvydo Novikovo ir gynėjo Mariaus Žaliūko.

Dar prieš rinktinės šeštadienio treniruotę paaiškėjo, kad dėl rankos lūžio iš rikiuotės iškrito ir atsarginis vartininkas Vytautas Černiauskas. Vietoje jo prie komandos prisijungė Emilijus Zubas.

I. Pankratjevas patikino, kad sekmadienį lietuviai nebandys ilgiau kontroliuoti kamuolio už varžovus ir žais atsitraukę į gynybą.

Tiesa, pirmoje tarpusavio akistatoje išvykoje ir tokia taktika nepadėjo išvengti šveicarų bombardavimo – pralaimėta 0:4.

„Bandysime nepraleisti įvarčio. Šveicarijoje sugebėjome apsiginti 60 min., bet ir visą tą laiką jie kūrė momentus vieną po kito“, – pripažino I. Pankratjevas.

Jei Sankt Galene komandos kovėsi ant natūralios vejos, šįkart šveicarams teks adaptuotis prie dirbtinės LFF stadiono dangos. Tai bus pirmas oficialus mačas Šveicarijos rinktinei ant dirbtinės vejos.

Ruošdamiesi kelionei į Vilnių, trenerio Vladimiro Petkovičiaus auklėtiniai tėvynėje sužaidė kontrolinį susitikimą sintetinėje aikštėje ir nugalėjo Lichtenšteiną 3:0.

I. Pankratjevo nuomone, kitokia danga bus privalumas greičiau ne lietuviams, o svečiams, kadangi dvikovos Šveicarijoje metu Lietuvos rinktinės varžovams žaisti kombinacinį futbolą trukdė kaip iš kibiro pylęs lietus.

„Techniškai komandai tokia danga gali būti tik į naudą. Išvykoje veja buvo „sunki“, ir mums nuo to buvo tik geriau. Manau, šveicarams nebus problemų prisitaikyti prie tokios aikštės“, – vilčių nepuoselėjo I. Pankratjevas.

2016 metų Europos čempionato atrankos E grupės dvikova tarp Lietuvos ir Šveicarijos vyks sekmadienį, nuo 21.45 val.

Prieš rungtynes Vilniuje šveicarai savaitės viduryje draugiškame mače Tune 3:0 pranoko Lichtenšteiną.

Savo ruožtu, lietuviai savaitės pradžioje svečiuose 0:2 nusileido Maltos atstovams ir yra gilioje duobėje. Igorio Pankratjevo auklėtiniai įvarčio varžovams negali pelnyti jau 554 min.: jie vienodu rezultatu 0:4 pralaimėjo Vengrijai, Anglijai ir Šveicarijai, 0:2 nusileido Slovėnijai ir dabar Maltai bei sužaidė lygiosiomis 0:0 su Ukraina.

Paskutinį tikslų smūgį lietuviai atliko 2014 m. spalio 9 dieną, kai 1:0 įveikė estus, o 76 min. pasižymėjo Saulius Mikoliūnas.

Pirmo rato rungtynes Sankt Galene 4:0 laimėjo šeimininkai, nors svečiai iš Lietuvos laikėsi iki pat 66 minutės, kai kamuolį į savo vartus po kampinio netyčia nukreipė Giedrius Arlauskis.

LFF ginasi

Kol sirgaliai reiškia pasipiktinimą, LFF toliau ieško užtarėjų tarp sporto ir visuomenės veikėjų. Prie palaikymą LFF vadovybei šią savaitę pareiškusių asociacijos „Sportas visiems“ prezidento Algio Vasiliausko ir buvusio LFF viceprezidento Gintauto Babravičiaus prisijungė Lietuvos sporto federacijų sąjungos (LSFS), kuriai priklauso ir LFF, vadovas Rimantas Kveselaitis.

Pastarasis šeštadienį išplatino kreipimąsi, kuriame užstojo kolegas iš futbolo federacijos ir užsiminė apie mįslingus „perversmų iniciatorius“.

Pateikiame visą R. Kveselaičio pasirašytą kreipimąsi.

LSFS kreipimasis
Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (190)