„Viskas pasikeitė per kelias dienas ir baisiausia, kad nežinome, kas bus toliau. Nacionalinis čempionatas sustojo, vaikinai nesitreniruoja, atkrintamosios į Europos čempionato kvalifikaciją nukeltos. Be abejo, dabartinė situacija mūsų planus keičia iš esmės“, – sakė J. Ryvkinas.

Dar praėjusį penktadienį specialistas planavo vykti į Jonavą, kur „Vytis“ galėjo apginti čempiono titulą. Tai būtų buvusi paskutinė proga šį sezoną išvysti savo auklėtinius oficialiose rungtynėse. Likus dienai iki šios numatytos dvikovos, LFF nusprendė nerizikuoti žaidėjų sveikata ir visus savo renginius atšaukė, o J.Ryvkinas išvyko į gimtąją Ukrainą.

„Tiesiog supratau, kad vėliau tą padaryti gali būti pernelyg sudėtinga. Iš pradžių Lietuva, o po to ir Ukraina „uždarė“ sienas“, – pasakojo treneris.

Paskelbus karantiną, J. Ryvkinas jau minėtoje užrašų knygelėje pradėjo braižyti naujas pasiruošimo pasaulio čempionatui gaires. Anot specialisto, jau dabar yra sudėliotas tiek planas B, tiek planas C.

Suprantate, reikia ruoštis viskam. Be abejo, toks scenarijus būtų pats blogiausias, tačiau sveikata yra svarbiausias dalykas gyvenime. To turėtumėm niekada neužmiršti.
Jevgenijus Ryvkinas

„Pagal pradinį variantą, po Lietuvos čempionato planavome vaikinams suteikti laisvadienių, tada ruoštis atkrintamosioms rungtynėms su Juodkalnija ir, galiausiai, visa jėga pradėti pasiruošimą pasaulio čempionatui. Dabar situacija tokia, kad su Juodkalnija, jei niekas nepasikeis, žaisime po pasaulio čempionato. Lapkritį arba gruodį.

Kol žaidėjai karantine, jiems paruošta individuali programa, pagal kurią jie galės bent minimaliai palaikyti sportinę formą. Labai svarbu, kad viskas ilgai neužtruktų. O kai paaiškės karantino pabaigos data, bus aišku, kurį planą B ar planą C naudosime. Kol kas jais neverta kvaršinti galvų – dabar svarbiausia yra visų sveikata“, – pasakojo J. Ryvkinas.

Pasiruošimo metu Lietuva jau buvo suderinusi kontrolinių rungtynių ciklą su Europos top komandomis. Ar įvyks šios dvikovos, atsakymas šiuo metu taip pat nėra aiškus.

„Ir šioje vietoje aktualiausia yra, kada bus paskelbta karantino pabaiga. Noriu pabrėžti, kad visos čempionate dalyvausiančios komandos susiduria su analogiška problema. O kalbėti apie tuos varžovus, su kuriais buvome susitarę, šiuo metu nelabai yra prasmės“, – dėstė futsal rinktinės treneris, pridūręs, kad yra apsvarstytas ir toks variantas, kad čempionatas apskritai neįvyks.

„Suprantate, reikia ruoštis viskam. Be abejo, toks scenarijus būtų pats blogiausias, tačiau sveikata yra svarbiausias dalykas gyvenime. To turėtumėm niekada neužmiršti“, – sakė J. Ryvkinas.

Šiuo metu Lietuvos futsal A lygos finalo serijoje iki dviejų pergalių 1:0 prieš Jonavos „Vikingus“ pirmauja Kauno „Vytis“.

Mažajame finale Gargždų „Pramogos“ taip pat 1:0 pirmauja prieš Mažeikių VIP atstovus. Kada bus pratęstas čempionatas, paaiškės tik po Vyriausybės sprendimų. Jei situacija dėl koronaviruso nesikeis, įmanomas ir toks scenarijus, kad 2019/ 2020 metų čempionatas bus užbaigtas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)