Įvarčius lietuvių puikiai sužaistame pirmame kėlinyje pelnė Deivydas Matulevičius 18-ą ir Tadas Kijanskas 40-ą minutėmis.

Lietuviai su dviem pergalėmis, dviem lygiosiomis ir keturiais pralaimėjimais grupėje pakilo į ketvirtą vietą.

„Aš esu tikrai labai piktas, kad mes pralaimėjome Latvijoje. Tačiau šiandiem mes išvydome, kad negalime lengvai laimėti 4 ar 6 taškų per šias dvejas rungtynes. Bet kokiu atveju, geriau laimėti tris taškus, nei dvejas rungtynes sužaisti lygiosiomis. Džiaugiuosi, kad po rungtynių Latvijoje komanda atsigavo ir iškovojo pergalę. Mes turime būti labai patenkinti šiuo rezultatu, nes Graikija prieš Lichtenšteino ekipą laimėjo tik po labai sunkios kovos 1:0. Be to, Slovakija žaisdama su Lichtenšteinu prarado taškus. Kroatija draugiškose rungtynėse vos prieš tris savaites 3:2 įveikė šiandienos mūsų varžovus. Latvija taip pat prarado du taškus. Taigi, tai tikrai nebuvo lengvos rungtynės“, - teigė Cs. Laszlo.

Treneris džiaugėsi, kad antradienio rungtynėse pavyko žaidimo planas ir lietuviai kontroliavo žaidimą.

„Tai buvo rungtynės, kuriose reikėjo daug pasiaukojimo ir noro, reikėjo kontroliuoti žaidimą. Prieš rungtynes aš sakiau savo žaidėjams: nereikia be proto bėgti. Reikia kontroliuoti situaciją ir versti varžovus bėgti. Pirmajame kėlinyje tai mums puikiai pavyko. Antrajame kėlinyje mes gal kiek pavargome. Mano strategija buvo kiek atsitraukti, nes mes pirmavome dviem įvarčiais, ir suteikti varžovams kiek erdvės, tačiau varžovai nenorėjo tuo pasinaudoti. Todėl mes nusprendėme vėl perimti iniciatyvą. Mes turėjome vieną ar dvi progas pelnyti įvartį, bet tuo nepasinaudojome. Tačiau turiu pagirti Lichtenšteino komandą, kuri pastaruoju metu labai patobulėjo. Tuo pačiu noriu pagirti ir savo žaidėjus, kurie šiandien sužaidė užtikrintai. Manau, kad šiandien žaidėjai padarė tai, kas svarbiausia – pelnė tris taškus“, - sakė treneris.

„Debiutuoti nacionalinėje komandoje man reiškia labai daug, už nacionalinę vyrų rinktinę kiekvienas futbolininkas nori žaisti. Pirmas kartas tikrai yra geras. Tikėjausi, kad pasirodysiu, buvo pridėtos trys minunės, galvojau, kad išeisiu vis tiek. Norėjau prasimesti pro žaidėją ir veržtis į priekį, gal šiek tiek per toli atleidau kamuolį. Visos nacionalinio lygio varžybos prideda daug motyvacijos ir patirties tuo pačiu. Kaip ir treneris sakė, stengėmės kontroliuoti kamuolį, mums tas pavyko, svarbiausia yra trys taškai“, - po rungtynių sakė Gratas Sirgėdas.

„Smagu vėl žaisti rinktinėje, ta pergalė maloni. Šiandien įrodėme, kad buvome geresni, laikėme kamuolį, turėjome daugiau progų. Pasisekė, gal nutildėme tuos, kurie sakė, kad esame paskutinėje šimtuko vietoje. Galim žaisti, viskas pozityviai ir optimistiškai. Nėra reikalo lyginti pirmo kėlinio su kitais, nes varžovai skirtingi. Sužaidėme geras varžybas, abu kėliniai buvo geri. Turėjome daug progų, bet ne visas išnaudojome. Matulevičius pirmam kėlinį smūgiavo šalia skersinio. Gerai, kad įmušėme ir tai džiugina. Lichtenšteino komanda labai kibi, žaidžia kieta futbolą, dėl to tokios ir emocijos buvo“, - po rungtynių sakė Vytautas Andriuškevičius.

„Pavyko įsijausti į žaidimą, presingavome juos, ko pasekoje krito pirmas įvartis. Aišku pasisekė, kad jų žaidėjas paslydo. Antras įvartis krito po standartinės padėties, išnaudojome savo progas, kurias turėjome. Po varžybų su latviais jautėsi jėgų trūkumas. Bet – 2:0. Pergalė mūsų. Vis dėlto nuvylė mus tos varžybos su latviais. Žiūrėjome įrašą, neatrodėme labai tragiškai, stengėmės įžaisti kamuolį, tačiau atakų kūrimas nėra stiprioji mūsų pusė. Dvi klaidos žaidžiant prieš latvius mums kainavo pergalę. Šiandien norėjome reabilituotis. Įvarčio nepraleidome, tai kaip ir mažai klaidų buvo. Aišku, išanalizavęs varžybas treneris ras kažkokių taktinių klaidų. Individualių klaidų visą laiką galima rasti. Bet šiose varžybose siekėme pergalės nuo pirmos minutės. Šis įvartis mano pirmasis rinktinėje, tikrai malonu, kad pavyko pasižymėti. Su pakiliom nuotaikom grįžtame į savo klubus“, - sakė Tadas Kijanskas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (40)