Nacionalinė komanda pralaimėjo visas šio turnyro rungtynes ir C diviziono 1 grupėje užima paskutinę 4-ą vietą.

Tik taškai prieš Farerų salas ir Liuksemburgą leistų Lietuvos rinktinei pozityviau užbaigti savo pasirodymą šiame turnyre bei išsaugoti poziciją C divizione.

„Tikimės tik vieno – iš šių dviejų akistatų surinkti maksimumą taškų, labai reikia pergalių“, – tvirtina 27-erių Lietuvos rinktinės gynėjas Rolandas Baravykas.

Šį ketvirtadienį rinktinės stratego kėdėje debiutuos Valdą Ivanauską pakeitęs Reinholdas Breu, kuris LFF taip pat užima ir techninio direktoriaus poziciją.

„Kalbėjome su treneriu. Jis viliasi, jog visi bus pasiruošę. Pokalbis su strategu vyko dar rugpjūtį, domėjosi, kaip sekasi, kaip jaučiuosi, asmeniškai klausė, kiek žaidžiu klube. Domėjosi sportine forma.

Kaip gali keistis rinktinės žaidimas? Dar to neaptarėme, tik pirmadienį susirinks visi žaidėjai. Sekmadienį atvyko ne visi žaidėjai, buvome vos keliese, lengvai pasitreniravome. Dar bus susirinkimas, strategas pristatys savo viziją, lūkesčius, tuomet viską aiškiai ir žinosime“, – tvirtino R. Baravykas.

Šiuo metu gynėjas be klubo: R. Baravykas, kaip ir dalis kitų Klužo „FC Universitatea“ klubo žaidėjų, buvo atleisti pasikeitus strategui.

„Viskas labai paprasta. Atėjo naujas treneris, nepraėjus savaitei jis pranešė, jog 6-7 žaidėjų nemato savo komandoje, liepė kreiptis į sporto direktorių dėl kontraktų nutraukimo.

Kas toliau? Dabar svarbiausia čia, artėjančios rinktinės kovos. Jei viskas gerai, tai nežinia, situacija bet kada gali keistis.

Gal šiandien kas nors paskambins ir turėsiu kažkokį pasiūlymą“, – kalbėjo rugsėjo pradžioje iš klubo atleistas futbolininkas.

Pastarąją savaitę Lietuvos futbolas ir šalies futbolo federacija sulaukia ypač daug dėmesio: parlamentarai parengė LFF tiesioginio valdymo įstatymo projektą, kuris po truputį skinasi kelią Seime.

Pats R. Baravykas tvirtina, kad šia tema nesidomi.

„Asmeniškai televizijos, žinių nežiūriu. Ne mano tema, nieko nežinau. Su žaidėjais rinktinėje bendraujame apie futbolą, gyvenimą, bet ne apie politiką. Tikrai šiuo klausimu nieko negaliu atsakyti ir komentuoti, neįsivaizduoju situacijos“, – tvirtino rinktinėje jau užsigrūdinęs gynėjas, nacionalinės komandos marškinėlius vilkėjęs 29 susitikimuose bei pelnęs 2 įvarčius.

Tautų lygoje lietuviai sieks revanšo už nesėkmę birželyje 1:2.

„Pamenu, varžovai atliko puikų smūgį. Atrodė, viskas buvo gerai, kovojome, tačiau toks futbolas.

Dabar į rinktinę atvyko senbuviai, manau, tikrai galime pasiekti geresnius rezultatus namuose prie savo sirgalių“, – vylėsi R. Baravykas.

Jis domisi ir buvusios savo komandos – Vilniaus „Žalgirio“ – reikalais UEFA Konferencijų lygoje.

„Smagu dėl „Žalgirio“, malonu, kad Lietuvos klubas pateko į tokį turnyrą. Kiek galėjau, tiek pats stebėjau ir palaikiau „Žalgirį“, šaunuoliai“, – savo buvusią komandą, kuriai atstovavo 2017-2019 metais, gyrė R. Baravykas.

Lietuvos rinktinė į treniruočių stovyklą susirinko šį sekmadienį, o pirmas oficialias šio rugsėjo „lango“ rungtynes žais ketvirtadienį namuose su Farerų Salų komanda.

Sekmadienį lauks išvykos akistata su Liuksemburgu.

Lietuvos rinktinės rugsėjo mėnesio tvarkaraštis:

Rugsėjo 22 diena (ketvirtadienis), 21.45 val. Lietuva – Farerų Salos

Rugsėjo 25 diena (sekmadienis), 21.45 val. Liuksemburgas – Lietuva

Standings provided by SofaScore
Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją