Burtus traukė tituluočiausias nepriklausomos Lietuvos futbolininkas Edgaras Jankauskas bei Ispanijos salės futbolo legenda Kike, kuris dukart tapo planetos čempionu bei 2009-aisiais buvo pripažintas geriausiu pasaulio žaidėju.

Burtais 24 komandos buvo suskirstytos į šešias grupes po keturias. Į šešioliktfinalius pateks po dvi geriausias kiekvieno pogrupio ekipas bei 4 iš 6 rinktinių, užimsiančių trečias pozicijas.

FIFA pagelbėjo čempionate debiutuosiantiems lietuviams ir prieš burtų ceremoniją įtraukė šeimininkus į pajėgiausių ekipų krepšelį, taip sudarydama galimybes grupių etape išvengti pačių galingiausių komandų.

Tiesa, ukrainiečio Jevgenijaus Ryvkino treniruojama Lietuvos rinktinė vis tiek bus aiški turnyro autsaiderė, nes pasauliniame reitinge tarp visų dalyvių užima žemiausią – vos 91-ą – vietą.

Iš varžovų A grupėje aukščiausiai reitinguojamas Kazachstanas (7-a vieta pasaulyje), Venesuela užima 22-ą vietą, Kosta Rika klasifikuojama 28-a.

Kaip ir lietuviai, venesueliečiai pasaulio čempionate pasirodys pirmą kartą. Būtent šių komandų akistata atidarys turnyrą rugsėjo 12 d.

Kazachams ir Kosta Rikos futbolininkams praeityje toliausiai buvo pavykę nužygiuoti iki šešioliktfinalio.

„Puikiai suprantame, kad pasaulio čempionate silpnų komandų nėra, bet iššūkį priimame. Kalbant apie atskiras komandas, Kazachstano rinktinė yra viena stipriausių Europoje. Jų natūralizuoti brazilai yra kertiniai žaidėjai, todėl faktas, kad su jais bus labai sunku. Kiti varžovai iš Amerikos žemyno, tad nenustebinsiu pasakydamas, jog tai labai techniškos komandos.

Mes, savo ruožtu, šiuo metu keliaujame į Tbilisį, kur žaisime draugiškas rungtynes. Privalome įgauti žaidimo praktikos, nes per pandemiją komandos tarpusavio ryšiai yra gerokai susilpnėję“, – burtus komentavo J. Ryvkinas.

Edgaras Jankauskas

Pasaulio čempionato grupės

A grupė: Lietuva, Kosta Rika, Kazachstanas, Venesuela;

B grupė: RFS komanda*, Egiptas, Gvatemala, Uzbekija;

C grupė: Portugalija, Tailandas, Saliamono salos, Marokas;

D grupė: Brazilija, Čekija, Panama, Vietnamas;

E grupė: Ispanija, Paragvajus, Japonija, Angola;

F grupė: Argentina, Iranas, Serbija, JAV.

Nugalėtojų titulą Lietuvoje gins Argentinos rinktinė, o tituluočiausia pasaulyje yra Brazilija, triumfavusi penkis kartus.

Pasaulio čempionatas Kaune, Vilniuje ir Klaipėdoje laukia rugsėjo 12 – spalio 3 dienomis. A ir C grupių varžybos vyks Kaune, B ir F grupių komandos kausis Vilniuje, D ir E – Klaipėdoje.

Pirmenybės turėjo būti surengtos praėjusiais metais, bet buvo atidėtos dėl pandemijos.

Europoje planetos salės futbolo čempionatas vyks tik trečią kartą ir po 25 metų pertraukos. Pirmasis turnyras surengtas buvo 1989 metais.

Burtų krepšeliai

Pirmas: Lietuva, Ispanija, Brazilija, Argentina, RFS komanda*, Portugalija;

Antras: Iranas, Paragvajus, Egiptas, Kosta Rika, Tailandas, Čekija;

Trečias: Saliamono salos, Japonija, Gvatemala, Kazachstanas, Serbija, Panama;

Ketvirtas: Marokas, Vietnamas, JAV, Uzbekija, Angola, Venesuela.

* – dėl Tarptautinio sporto arbitražo teismo patvirtintų sankcijų Rusijos rinktinė negali naudoti valstybinių simbolių pasaulio pirmenybėse, todėl oficialiai bus vadinama Rusijos futbolo federacijos (RFS) komanda.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (16)