2019 m. čempionais tapo „Igol“ klubas iš Vilniaus. Sostinės futbolininkai buvo geriausioje padėtyje po pirmųjų dviejų „Stiklita“ paplūdimio futbolo čempionato turų Prienuose ir Kupiškyje, o Nidoje jau pirmose savo rungtynėse 5:1 nugalėjo Kupiškio „Narjantos“ komandą ir užsitikrino titulą.

„Igol“ turnyro lentelėje surinko 12 taškų ir dviem aplenkė artimiausius konkurentus.

„Mūsų pagrindinis tikslas visada yra užimti pirmą vietą. Turime pagrindinius žaidėjus, kurie jau daug metų žaidžia kartu, pasistipriname keliais legionieriais, kurie mums labai padeda ne tik aikštėje, tačiau augti ir judėti į priekį kaip kolektyvui.

Manau, šį sezoną legionieriai turėjo didžiausią indėlį į mūsų čempionišką žygį“, - kalbėjo nugalėtojų komandos narys Pavelas Smolkovas.

P. Smolkovas džiaugėsi, kad lemiamas rungtynes su Kupiškio komanda žaidė paskutiniame etape Nidoje.

„Šį sezoną sužaidėme tris skirtingus etapus, nes kiekviena aikštelė turi savo subtilybių, visur smėlis skirtingas, - vardino „Igol“ žaidėjas. - Prienuose smėlis buvo labai geras, Kupiškyje smėlis kietesnis ir futbolas labiau primena salės futbolą, o čia, Nidoje, labai tinkamas smėlis, labiausiai primenantis tą tikrą paplūdimio futbolą.

Mums pasisekė, kad svarbiausias savo rungtynes su „Narjantos“ komanda žaidėme Nidoje, ne jų aikštėje Kupiškyje, prie kurios jie tikrai pripratę“.

„Stiklita“ paplūdimio futbolo čempionato III etapo puošmena tapo paskutinės rungtynės, kuriose Vilniaus „Audra“ paskutinėmis sekundėmis pasiekė pergalę bei iškovojo sidabro medalius. „Audra“ 5:4 palaužė jau prieš tai nugalėtojų titulą užsitikrinusius „Igol“ futbolininkus.

„Pirmavome 3:2, tačiau praleidome du įvarčius po standartinių padėčių. „Igol“ gerai išpildė savo sumanymus ir išlygino rezultatą, netrukus persvėrė ir atrodė, kad įvyks lūžis, - akimirkas aikštėje prisiminė „Audros“ žaidėjas Aurimas Tamaliūnas. - Tačiau mes vaikinai su charakteriu, pavyko išlyginti, ir paskutinėmis minutėmis vyko drama: kova ant vartų linijos, raudona kortelė ir įmuštas baudinys“.

„Audros“ lyderis A. Tamaliūnas Lietuvos paplūdimio rinktinės trenerio Sahibo Mammadovo buvo išrinktas geriausiu „Stiklita“ paplūdimio čempionato žaidėju. Emocingas futbolininkas savo pasiaukojimo nepaliko abejingų.

„Džiaugiamės antra vieta, žinoma, mūsų komandai tai tikrai nėra „lubos“. Gaila, kad į pirmą turą Prienuose nenuvažiavome visi pajėgiausi, aš ir pats negalėjau dalyvauti, pralaimėjome „Rings-Avelita“ komandai 0:6, ir tos rungtynės lėmė, kad praradome visus šansus žaisti dėl pirmos vietos, - pasakojo A. Tamaliūnas. - Šįkart ėjome kovoti ir pasisekė du kartus laimėti, nugalėjome ir čempionus, tai parodo, kad galime žaisti su visais.

Noriu padėkoti visiems mūsų komandos žaidėjams, o labiausiai savo žmonai Ernestai, kuri man labiausiai padėjo pasiruošti šiam etapui Nidoje“.

Trečiąją vietą ir bronzos medalius iškovojo Kupiškio „Narjantos“ komanda, kuri antrą vietą prarado tik to „Audros“ pergalės. Kupiškio ekipai paskutiniame ture buvo likę sužaisti vos vienerias rungtynes, ir kaip skelbėme anksčiau, jie pralaimėjo „Igol“ komandai 1:5.

Šiais metais be apdovanojimų liko Vilniaus „Rings-Avelita“ ekipa, kuri su 6 taškais užėmė tik 5 vietą. Nors komandos paraiškoje buvo tokie žaidėjai kaip Ramūnas Radavičius, Mindaugas Malinauskas, Nerijus Radžius ar Arsenijus Buinickis, tačiau prastas lankomumas pakišo koją.

„Manau, kad galime paminėti mūsų komandos sudėtį, nepavykdavo jos surinkti visos ir pajėgios. Aišku, mūsų komandos žaidėjai dirba ir negali tiek daug laiko skirti paplūdimio futbolui kiek norėtų, tačiau, tai ir pakišo koją“, - priežasčių ieškojo „Rings-Avelita“ žaidėjas Aivaras Meškinis.

Tačiau pats A. Meškinis neliko be apdovanojimų. Futbolininkas šį sezoną net 17 kartų pasiuntė kamuolį į vartus, o geriausiai jam susiklostė pirmasis mačas Nidoje, kur jis pelnė 7 įvarčius, o Vilniaus klubas 11:2 sutriuškino Mažeikių „Olimpą SC“.

„Kad ir kiek žmonių susirinkdavo, visada atiduodavome visas jėgas, kovojome iki galo. Tų jėgų pritrūkdavo, nes trūko žmonių, žaidėme ant smėlio, tai yra normalu. Mums pavyko kovoti ir stengtis išlikti“, - sakė A. Meškinis.

„Stiklita“ paplūdimio futbolo sezonas bus pratęstas rugpjūčio mėnesį, kai vyks taurės varžybos, tačiau futbolininkai ateityje norėtų dar ilgesnio sezono.

„Mums norisi kuo daugiau rungtynių, nes penkios rungtynės per sezoną yra labai mažai. Juk kuo daugiau žaidi, tuo labiau tobulėji. Manau, kad jeigu dalyvauja 6 komandos, tai tada galėtų būti du ratai čempionate“, - sakė Lietuvos rinktinės žaidėjas P. Smolkovas.

Visi „Stiklita“ paplūdimio čempionato III turo rezultatai:

Mažeikių „Olimpas SC“ - Vilniaus „Rings-Avelita“ 2:11

„Prienai“ – Vilniaus „Audra“ 5:7

Vilniaus „Igol“ – Kupiškio „Narjanta“ 5:1

Vilniaus „Rings-Avelita“ – „Prienai“ 5:9

Vilniaus „Audra“ – Vilniaus „Igol“ 5:4

Individualūs apdovanojimai:

Rezultatyviausias čempionato žaidėjas: Aivaras Meškinis (Vilniaus „Rings-Avelita“)

Geriausias čempionato žaidėjas: Aurimas Tamaliūnas (Vilniaus „Audra“)

Geriausias čempionato vartininkas: Marius Šalkauskas (Vilniaus „Igol“)

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)