Antro kėlinio pradžioje lietuvių vartus ginti vietoje Žydrūno Karčemarsko stojo Giedrius Arlauskis.

Lietuvai dėl traumos negalėjo atstovauti Marius Stankevičius, o dėl problemų su viza - Andrius Velička.

Lietuvos ir Makedonijos rinktinės tarpusavyje žaidė jau trečią kartą. 1997 metais lietuviai ir makedonai dukart kovojo 1998 metų pasaulio čempionato atrankos turnyre. Abu susitikimus - 2:0 (namuose) ir 2:1 (svečiuose) - laimėjo Lietuvos rinktinė.

FIFA reitinge Makedonija 102-ą vietą dalijasi su Bahreinu, o Lietuvos futbolininkai 85-ą poziciją dalijasi su Angola.

Rungtynės

Abiejų komandų gynyba šiose rungtynėse pranoko puolimą, tačiau reta svečių klaida antro kėlinio pradžioje puikiai pasinaudojo ir įvartį pelnė G. Pandevas (54 min.).

Pasak Lietuvos futbolo federacijos (LFF) pranešimo, Lietuvos komandoje šiose rungtynėse keturi žaidėjai šiemet rungtyniavo pirmą kartą, o dėl ligos rungtynes ant atsarginių suolo pradėjo vienas komandos lyderių D. Šemberas.

Pirmame kėlinyje abiem ekipoms retai sekėsi pralaužti varžovų gynybą. Lietuvos rinktinė grasino varžovų vartams sužaidus apie 35 minutes, kai po Sauliaus Mikoliūno baudos smūgio kamuolį turėjo atmušti Makedonijos vartininkas. Prieš pertrauką pavojingą šeimininkų ataką koja išmušdamas kamuolį į užribį sustabdė Ž. Karčemarskas.

Antro kėlinio pradžioje treneriai atliko du keitimus - į aikštę žengė G. Arlauskis ir Deividas Česnauskis. Iš viso Lietuvos komandoje pasikeitė maksimalus skaičius - šeši žaidėjai.

Lietuviai aktyviau pradėjo kėlinį, tačiau pirma aštresnė varžovų ataka baigėsi įvarčiu.

54 min. po tikslaus perdavimo „Napoli“ (Italija) klubo puolėjas G. Pandevas pabėgo nuo gynėjų ir šaltakraujišku smūgiu įmušė kamuolį į G. Arlauskio ginamus vartus. Praleidę įvartį lietuviai nuolat lankėsi varžovų vartų prieigose, tačiau vis pritrūkdavo paskutinio smūgio ar perdavimo arba tiksliai suveikdavo Makedonijos gynyba.

Bene pavojingiausias buvo po keitimo rungtyniavusio D. Šembero smūgis iš toli, bet jam pritrūko tikslumo. Makedonai vienos atakos metu turėjo antrą galimybę pasižymėti, tačiau įsiveržęs į baudos aikštelę pro šalį smūgiavo Ferhanas Hasani.

„Žaidimas nebuvo blogas, ypač pirmas 45 minutes daugmaž pavyko įgyvendinti planus. Stengėmės žaisti kompaktiškai ir į greitas atakas išvesti tris puolančius žaidėjus. Tačiau paskutinis perdavimas nuolat buvo netikslus. Įvartį praleidome dėl vienos klaidos kairiame krašte. Per paskutines 20 minučių makedonai jau surengė pavojingų kontratakų. Gynyba ir saugų linija iš esmės esu patenkintas, tačiau reikia pagerinti žaidimą puolime. Turime susikurti daugiau progų ir priekyje būti pavojingesni“,- po mačo sakė Lietuvos rinktinės vyriausiasis treneris Csaba Laszlo.

„Buvo apylygė kova, varžovai buvo lygiaverčiai. Lygiosios būtų teisingesnis rezultatas. Pliusas tame, kad vienas už kitą kovojome stengėmės, supratome, ko iš mūsų nori treneris. Pralaimėjome, nes turbūt pritrūko susitelkimo ginantis. Viena klaida nulėmė visą rungtynių eigą. Abi komandos nesukūrė šimtaprocenčių progų. Pusprogių turėjome, bet nepavykdavo paskutinė atakos stadija. Bet manau, jog pratybos pavyko“, - kalbėjo rinktinės saugas E. Česnauskis.

„Esame nusivylę, nes nepavyko laimėti. Bet ir lygiosios būtų geras rezultatas. Deja, viena smulki klaidelė ir pralaimėjome. Varžovai gerai sužaidė kontratakoje ir mums teliko tik stebėti. Gynyboje sužaidėme neblogai, varžovai nebuvo itin agresyvūs, bet paskutiniame trečdalyje aikštės nesisekė baigti atakų. Turėsime stovyklą prieš atrankos ciklą ir galimybę ties tuo padirbėti“, - svarstė gynėjas Marius Žaliūkas.

Rezultatas:

Makedonija 1 - 0 Lietuva

54' Goran Pandev [1 - 0]

35' Marius Žaliūkas - geltona kortelė

Lietuva: Žydrūnas Karčemarskas (46 min. Giedrius Arlauskis), Vytautas Andriuškevičius (79 min. Tadas Kijanskas), Arūnas Klimavičius, Marius Žaliūkas, Valdemaras Borovskis, Edgaras Česnauskis (63 min. Deividas Šemberas), Mindaugas Panka, Ramūnas Radavičius, Saulius Mikoliūnas (46 min. Deividas Česnauskis), Tomas Danilevičius (72 min. Tadas Labukas), Darvydas Šernas (79 min. Artūras Rimkevičius).

Makedonija: Martinas Bogatinovas (Tome Pačovskis), Yani Urdinovas, Stefanas Ristovskis (Slavčo Georgijevskis), Vanče Šikovas, Nikolče Noveskis, Bobanas Grnčarovas, Stefanas Spirovskis (Filipas Ivanoskis), Veliče Šumulikoskis, Agimas Ibraimis (Filipas Gligorovas), Ivanas Tričkovskis (Ferchanas Hasanis) ir Goranas Pandevas (Danielis Mojsovas).

Atsarginiai: Aleksandras Todorovskis, Muchamedas Demiris, Ilčo Naumovskis ir Samiras Fazlis.

Tai buvo mūsiškių generalinė repeticija prieš 2014 metų pasaulio čempionato atrankos turnyrą. Pirmas šio ciklo rungtynes rugsėjo 7-ą dieną Vilniuje lietuviai žais su Slovakija.

2012 metais Lietuvos rinktinė draugiškose rungtynėse sužaidė lygiosiomis 0:0 su Rusija, Baltijos taurės turnyre 0:5 pralaimėjo Latvijai ir 0:1 Estijai, o po to kontroliniame mače taikiai 1:1 išsiskyrė su su Baltarusija.