2015 metais Baltijos taurės varžybos buvo surengtos Vilniuje, pernai Taline, o šiemet mažojo futbolo entuziastus priima Ryga. Be Latvijos, Lietuvos ir Estijos komandų turnyre svečių teisėmis dalyvaus Vokietijos ekipa. Visos ekipos tarpusavyje susitiks po kartą, o nugalėtoja taps daugiausiai taškų surinkusi rinktinė.

Lietuva pagal EMF reitingą užima 29-ą vietą.

Šie metai Lietuvos mažojo futbolo rinktinei simbolizuoja permainas ir pasikeitimus. Dvejus metus prie rinktinės vairo stovėjęs garsus žalgirietis Stanislovas Danisevičius šiemet nutarė atsisveikinti su rinktine. Jį pakeis kitas praeityje žinomas futbolininkas Tomas Ražanauskas, kuriam Baltijos taurės varžybos taps krikštu naujose pareigose.

Įvertinęs rinktinės kandidatų galimybes, T. Ražanauskas Baltijos taurės varžyboms pasirinko 10 žaidėjų. Rygoje rungtyniaus Andrius Baukys, Viačeslavas Rodevičius, Pavelas Smolkovas, Edvinas Dubavičius, Dmitrijus Krupovičius, Dominikas Stankevičius, Artūras Žarnovskis, Albertas Voskunovičius, Edvinas Mučinis ir Aivydas Ruškys. Rinktinės žaidėjų amžiaus vidurkis - 27,7 metų.

Penktadienį Lietuvos mažojo futbolo rinktinė kovos prieš Vokietiją, o šeštadienį susitiks su Latvijos ir Estijos komandomis.

Į stipriausių Europos mažojo futbolo rinktinių reitingo penketą patenkanti Vokietijos rinktinė bus neabejotina turnyro Rygoje favoritė. Baltijos taurės varžybose vokiečiai dalyvaus kviestinių svečių teisėmis.

Vokietijos komandai tai bus vienas pasirengimo etapų prieš šių metų Europos mažojo futbolo pirmenybes Čekijoje. Europos čempionatuose vokiečiai dalyvauja kasmet nuo 2012-ų, o geriausias jų pasiekimas yra 2013-ais Graikijoje iškovoti bronzos medaliai.

Į Rygą Vokietijos rinktinė atsivežė 15 žaidėjų. Treneris Marcas Mulleris iš jų atsirinks galutinį dvyliktuką, kuris vyks į Europos čempionatą.

Vokiečiai taip pat pažymi, jog M. Mulleris sieks ne tik susižaidimo - auklėtiniams jis kelia tikslą nugalėti Baltijos taurės turnyre.

Baltijos taurės turnyro šeimininkai latviai, kaip ir vokiečiai, rengiasi šių metų Europos mažojo futbolo pirmenybėms ir turi ambicingų planų. Praėjusiais metais latviai Europos čempionate 5:3 įveikė austrus, tačiau į atkrintamas varžybas nepateko.

Lietuvos ir Latvijos mažojo futbolo rinktinių tarpusavio susitikimų istorija mūsiškiams nėra palanki. Pernai Taline Latvija įveikė Lietuvos komandą 5:3. 2015 metais Vilniuje rezultatu 2:1 taip pat nugalėjo latviai.

Estai Rygoje šiemet gins nugalėtojų titulą. Baltijos taurę jie iškovojo pernai namie, kai varžybos buvo surengtos Taline. Tąkart estai 1:0 įveikė lietuvius ir 4:3 latvius. 2015 metais lietuviams su Estijos ekipa Vilniuje pavyko sužaisti lygiosiomis 3:3
.
Praėjusiame Europos čempionate Estijos komanda nustebino solidžia pergale prieš Italiją (4:0), bet neprilygo rusams bei lenkams ir liko už aštuntfinalio ribos.

Turnyro tvarkaraštis

Penktadienis

18.00 val. Lietuva - Vokietija;
19.00 val. Estija - Latvija.

Šeštadienis

12.30 val. Latvija - Lietuva;
13.30 val. Vokietija - Estija;
17.00 val. Lietuva - Estija;
18.00 val. Latvija - Vokietija.

Dėl Baltijos taurės Rygoje kovos ir klubai. Lietuvai atstovaus net penkios ekipos – Vilniaus „El Dorado“, „Eagle Team-Žibintas“ ir „Western Union“, Plungės OSS ir Klaipėdos „Suoliukas“.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją