Šios rungtynės bus žaidžiamos ketvirtadienį nuo 18:30 Lietuvos futbolo federacijos stadione, Vilniuje.

Lietuvos komanda atranką į 2015 m. Europos čempionatą pradėjo iškovodami septynis taškus, tačiau paskiau sekė nesėkmių ruožas. Jame buvo ir rungtynės Moldovoje, kai mūsiškiai jau rungtynių pradžioje liko žaisti dešimtiese.

Vis dėlto lietuvių dabar laukia trys iš eilės rungtynės namuose, kurios komandai dar suteikia vilčių pakovoti dėl aukštesnių vietų grupėje ir netgi patekimo į kitą etapą.

Rinktinės treneriai Arminas Narbekovas ir Mindaugas Čepas į komandą pakvietė 18 žaidėjų iš Lietuvos pirmenybių bei vieną legionierių – gynėją Aurimą Vilkaitį, kuris pastarąją savaitę stovyklavo su nacionaline vyrų ekipa.

Septyni rinktinės nariai šį sezoną vilki Panevėžio „Ekrano“ aprangą, keturi – Klaipėdos „Atlanto“, trys – Marijampolės „Sūduvos“. Tai kaip privalumą įvertino „Atlanto“ ekipos puolėjas Donatas Kazlauskas.

„Tai, jog rinktinės sudėtis praktiškai sudaryta iš A lygoje rungtyniaujančių žaidėjų yra tik pliusas. Juk visi Lietuvoje rungtyniaujantys futbolininkai jau yra įgavę sportinę formą ir tas manau mums padės ketvirtadienio rungtynėse su Moldova“, – sakė D. Kazlauskas.

Rungtynėse prieš moldavus rinktinė versis be traumuotų saugų Edgaro Baranausko, Ovidijaus Verbicko, Deimanto Petravičiaus, o puolėjai Lukas Spalvis ir Simonas Stankevičius pakviesti į nacionalinę komandą.

„Šios rungtynes bus visiškai kitokios, nes mes vis dar jaučiame nuoskaudą po pralaimėjimo pernai Moldovoje. Privalome atsigriebti jiems“, – prieš dvikovą teigė vienas iš daugelio į rinktinę pakviestų „Ekrano“ atstovų Edvinas Girdvainis.

Kolegai rinktinėje pritarė ir pirmose rungtynėse su Moldova žaidęs D. Kazlauskas, kuris tikino, jog komanda turi daug sportinio pykčio prieš atsakomąją dvikovą.

„Privalome laimėti prieš moldavus, nes jie tikrai nėra geresni už mus ir tas pralaimėjimas jų aikštėje buvo tik raudonos kortelės ir nesėkmingai susiklosčiusių įvykių pasekmė. Norime įrodyti savo sirgaliams, jog namie galime ir privalome laimėti“, – užtikrintai kalbėjo saugas.

Lietuvos U-21 rinktinės sudėtis:

Vartininkai

Ignas Plūkas (FK „Šiauliai“)
Kornelijus Timofejevas (Panevėžio „Ekranas“)

Gynėjai

Aurimas Vilkaitis (Romos „Lazio“, Italija)
Rytis Pilotas (Panevėžio „Ekranas“)
Edvinas Girdvainis (Panevėžio „Ekranas“)
Vilmantas Bagdanavičius (Marijampolės „Sūduva“)
Markas Beneta (Klaipėdos „Atlantas“)
Edgaras Žarskis (Klaipėdos „Atlantas“)
Justinas Januševskis (FK „Trakai“)

Saugai

Ernestas Veliulis („Klaipėdos granitas“)
Dovydas Norvilas (Panevėžio „Ekranas“)
Tomas Salamanavičius (Panevėžio „Ekranas“)
Gerardas Žukauskas (Klaipėdos „Atlantas“)
Donatas Kazlauskas (Klaipėdos „Atlantas“)
Povilas Kiselevskis (Marijampolės „Sūduva“)
Mindaugas Grigaravičius (Marijampolės „Sūduva“)
Rokas Gedminas (FK „Šiauliai“)
Tomas Dapkus (Panevėžio „Ekranas“)

Puolėjai

Lukas Baranauskas (Panevėžio „Ekranas“)
Klaudijus Upstas (Kauno „Stumbras“)