Vienintelį įvartį 81 min. smūgiu galva pelnė Anglijos „Premier“ lygos klubo Londono „Tottenham Hotspur“ puolėjas Harry'is Kane'as.

Pirmojo rato dvikovoje Ipsviče anglai nepasigailėjo lietuvių net 5:0.

Paskutinę grupės mačą lietuviai žais antradienį, rugsėjo 9 d., Alytuje su Velso bendraamžiais, kurie penktadienį svečiuose sužaidė lygiosiomis 2:2 (0:1) su suomiais.

Lietuvių šansai pirmame kėlinyje

Dvikovos pradžioje iniciatyvą turėjo anglai, tačiau 13 min. Tomas Birškys pakėlė ant kojų į S. Dariaus ir S. Girėno stadioną susirinkusius žiūrovus, kuomet jo smūgis iš krašto praskriejo virš skersinio. Po minutės Tomas Švedkauskas buvo priverstas pademonstruoti savo sugebėjimus - jis gelbėjo lietuvius nuo rezultatyviausio anglo Saido Berahino smūgio.

Dar vėliau Dovydas Norvilas pamatė puikiai į priekį nubėgusį Luką Baranauską, tačiau prie kamuolio pirmesnis buvo Anglijos rinktinės kapitonas Jackas Butlandas.

Didžiąją pirmojo kėlinio dalį anglai daugiau kontroliavo kamuolį, bet ypač pavojingų progų nesukūrė. Puolime pavojingesni buvo lietuviai. 31 minutę savo šansą turėjo Ernestas Veliulis, kurio pavojingą smūgį iš kairiojo krašto atrėmė anglų vartininkas.

38 min. anglai užmigo gynyboje, o tuo netruko pasinaudoti aktyviai rungtyniavęs Ovidijus Verbickas. Po jo perdavimo į baudos aikštelę puikios progos neišnaudojo L.Baranauskas.

Lemiamas smūgis – likus devynioms minutėms

Antrasis kėlinys prasidėjo pavojingomis svečių atakomis, o 54 minutę Tomas Snapkauskas buvo priverstas išspirti kamuolį nuo vartų linijos. Kiek vėliau savo sugebėjimus jau demonstravo svečių vartininkas. L. Baranausko smūgis iš toli buvo tikslus ir vartininkui prireikė nukreipti kamuolį į kampinį.

Puikią progą anglai turėjo 63 minutę, bet prie kamuolio nespėjo Saido Berahino, o kiek vėliau Nathanas Redmondas patikrino T. Švedkausko ginamų vartų skersinį. Dar po penkių minučių Thomas Ince‘as neįveikė puikiai rungtyniavusio Lietuvos rinktinės kapitono.

Ir visgi svečiai iš futbolo šalies įrodė savo autoritetą 81 minutę. Laiku aukščiau už lietuvius iššokęs Harry Kane galva tiksliai nukreipė kamuolį į šeimininkų vartus.

Mačo pabaigoje Arminas Narbekovas ryžosi stiprinti puolimą vietoj Edgaro Baranausko į aikštę išleisdamas rinktinės debiutantą puolėją Edvardą Tamulevičių, kurio smūgis per pridėtą laiką galėjo išgelbėti šeimininkus.

Lietuviai pagirtinai kovojo visų rungtynių metu, bet grupės lyderė Anglija įrodė savo pranašumą ir iš Kauno išsiveždama minimalią pergalę 1:0.

„Aikštėje matėsi, jog kovoja dvi skirtingos komandos. Anglai ilgą laiką kontroliavo žaidimą, o mes bandėme kurti kontratakas. Nežiūrint į tai, pirmajame kėlinyje mes turėjome tris geras progas įvarčiui pasiekti, galėjome įmušti ir viskas būtų buvę kitaip. Pamatėme, kuomet žaidėjai dega noru ir yra nusiteikimas, tai viskas įmanoma. Šiame cikle mes turėjome daug skirtingų rungtynių ir jei būtume rungtyniavę taip, kaip žaidėme prieš anglus, galbūt būtume turėję kitokius rezultatus. Bet tam, pasikartosiu, reikia įdėti daug pastangų, darbo ir tinkamai nusiteikti prieš kiekvieną dvikovą“, – po mačo tvirtino Lietuvos rinktinės vyriausiasis treneris Arminas Narbekovas.

„Atidavėme visas jėgas, padarėme viską ką galėjome. Rungtynių pabaigoje tiesiog nepasisekė, nes vienas epizodas nulėmė dvikovos baigtį“,– apgailestavo Lietuvos U-21 rinktinės kapitonas vartininkas Tomas Švedkauskas.

„Tikėjomės sunkių rungtynių, nes žinojome, jog lietuviai tankiai ginsis ir žais kaip dauguma komandų šioje grupėje. Visgi mes buvome kantrūs visų rungtynių metu, sugebėjome nuvarginti varžovus iki pertraukos ir tikėjomės, jog lietuviai paluš antrajame kėlinyje. Esu patenkintas savo komandos žaidimu, patenkintas kaip žaidė saugų linija“, – rungtynes komentavo Anglijos rinktinės vyriausiais treneris Garethas Southgate'as.

„Žinojome, jog laukia sunkios rungtynės, nes žaidėme išvykoje, tačiau mes buvome kantrūs ir sulaukėme įvarčio. Esame labai patenkinti pergale“, – tvirtino pergalingo įvarčio autorius H. Kane'as.

Rungtynės:

Lietuva U-21 0 – 1 Anglija U-21
80' [0 – 1] Harry Kane

3500 žiūrovų.

Lietuva: Tomas Švedkauskas, Tomas Snapkauskas, Ernestas Veliulis, Vilmantas Bagdanavičius, Ovidijus Verbickas (75 min. Martynas Dapkus), Justinas Januševskij, Tomas Birškys (79 min. Mindaugas Grigaravičius), Edgaras Baranauskas (84 min. Edvardas Tamulevičius), Lukas Baranauskas, Dovydas Norvilas, Rolandas Baravykas.

Anglija: Jack Butland, Benjamin Gibson (64 min. Harry Kane), Liam Moore, Nathaniel Chalobah,  Luke Garbutt, Thomas Carroll, Nathan Redmond (79 min. Alex Pritchard), James Ward-Prowse, Saido Berahino, Michael Keane, Thomas Ince (79 min. William Hughes).

I grupės turnyro lentelė:

1.Anglija981028:225
2.Moldova951312:316
3.Suomija934212:1013
4.Velsas932411:1211
5.Lietuva92165:187
6.San Marinas91172:254

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (35)