Jaunimo rinktinei abejose rungtynėse negalės padėti jos lyderiai Justas Lasickas ir Danielis Romanovskis. Abu saugai buvo pakviesti į vyrų nacionalinę komandą. Po traumų neatsigavo ir krašto gynėjai Dominykas Barauskas, Aldas Korsakas ir Pijus Širvys.

„Sudėtyje nebus mūsų dviejų pagrindinių žaidėjų, tačiau aš esu labai laimingas dėl Justo ir Danielio, tai jiems yra didelis žingsnis į priekį. Aldo, Pijaus ir Dominyko nebuvimas taip pat yra nuostolis. Dėl šių priežasčių turėsime ieškoti kitų išeičių. Savo galvoje jau turiu naują žaidimo planą, kurį galėsime pritaikyti rungtynėse su Gruzija ir Danija“, – apie sudėtį kalbėjo C. Falchas.

Pirmą kartą į rinktinę pakviestas Telšių „Džiugo“ jaunasis talentas Sergejus Amirzianas. Po ilgesnės pertraukos kvietimo sulaukė su Kauno „Stumbru“ Lietuvos A lygoje sėkmingai žaidžiantis Domantas Antanavičius bei „Palangos“ gynėjas Tomas Dombrauskis.

„Rinktinėje nemažai talentingų futbolininkų, kurie yra gerai susipažinę su mūsų žaidimo filosofija ir vertybėmis. Bet, kaip ir visada, didžiausia problema yra jų mažas žaidimo laikas oficialiose rungtynėse. Lietuvos čempionatuose rungtyniaujantys žaidėjai nežaidžia dažnai ir neturi gero fizinio parengimo, kuris dažnai mums kiša koją dvikovose su stipriais varžovais“, - samprotavo Lietuvos rinktinės vyriausiasis treneris.

Lietuvos sudėtyje bus septyni užsienio klubams priklausantys lietuviai – Titas Krapikas („Sampdoria“, Italija), Arijus Bražinskas („Hellas Verona“, Italija), Martynas Medelinskas („Vereya“, Bulgarija), Sigitas Olberkis („Jelgava“, Latvija), Titas Milašius („FCB Escola Varsovia“, Lenkija), Eligijus Jankauskas (MSK „Žilina“, Slovakija) ir Edgaras Dubickas („Lecce“, Italija).

Lietuvos U-21 rinktinė rugsėjo 7 dieną, 18 valandą susitiks su Gruzijos komanda, o rugsėjo 11 dieną, 19 valandą mes iššūkį Danijos bendraamžiams. Abejos rungtynės vyks Gargždų miesto stadione, kuriame lietuviai birželį nugalėjo Latviją ir po aštuonerių metų iškovojo Baltijos taurę.

Europos čempionato atrankos grupėje lietuviai yra surinkę tris taškus ir užima šeštą vietą. Pirmoje vietoje žengia Lenkija (14 tšk.), antroje – Danija (13 tšk.). Trečią vietą užima Suomija (9 tšk.), artimiausia lietuvių varžovė Gruzijos rinktinė yra ketvirtoje pozicijoje (8 tšk.).

Lietuvos U-21 rinktinės sudėtis:

vartininkai

Titas Krapikas (Genujos „Sampdoria“, Italija)
Airidas Mickevičius (Vilniaus „Žalgiris“)
Arijus Bražinskas („Hellas Verona“, Italija)

gynėjai

Martynas Medelinskas („Vereya“, Bulgarija)
Ričardas Šveikauskas („Palanga“)
Rimvydas Sadauskas (Kauno „Stumbras“)
Aleksandr Levšin („Trakai“)
Sigitas Olberkis („Jelgava“, Latvija)
Tomas Dombrauskis („Palanga“)
Domantas Antanavičius (Kauno „Stumbras“)

saugai

Domantas Šimkus (Vilniaus „Žalgiris“)
Dovydas Virkšas („Trakai“)
Svajūnas Čyžas („Trakai“)
Dominykas Kubilinskas (Utenos „Utenis“)
Edvinas Kloniūnas (Kauno „Žalgiris“)
Giedrius Matulevičius (Marijampolės „Sūduva“)
Karolis Šilkaitis („Jonava“)
Sergej Amirzian (Telšių „Džiugas“)
Titas Milašius („FCB Escola Varsovia“, Lenkija)

puolėjai

Edvinas Baniulis („Trakai“)
Ernestas Mickevičius („Kauno Žalgiris“)
Eligijus Jankauskas („MSK Žilina“, Slovakija)
Edgaras Dubickas („Lecce“, Italija)

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją